КАШКАВАЛ НА ПЛОЧА
Разликата между кашкавала на плоча от панираният кашкавал е ,че за последния се използва панировка от яйце и брашно и се пържи на маслена баня.
Кашкавалът на плоча се овалва само с брашно и се пече на плочата на скара или в тиган с незалепващо покритие.
Точно това е по-приемливо за хора с стомашни проблеми. Избягва се обилната мазнина и по-продължително готвене.
Направих малко количество кашкавал на плоча без да имам претенцията за високо качество както в популярните ресторанти. Но въпреки това се получи добре.
ПРОДУКТИ
150 гр.кашкавал
1/2с.л.брашно
1с.л. зехтин
ПРИГОТВЯНЕ
1. Кашкавалът се навлажнява, за да се залепи брашното по него.
2. Овалва се в приготвеното брашно и се поставя в хладилника.
3. През това време се сгорещява тиган с незалепващо покритие и се намазва със зехтина.
4. Кашкавалът се слага за да се запече в тигана. Леко се притиска надолу,за да не се отдели зачервената кора отдолу.
5. След минута -две се обръща от другата страна и се пече отново 1-2 минути.
6. С помощта на шпатула се изважда и поставя в чиния.
7. Гарнира се зеленчуци по желание.
Коментари
Публикуване на коментар