БАНИЧКИ КРОАСАНИ СЪС СИРЕНЕ


От турските кулинарки може да се научат много неща за сладкиши и тестени изделия.
В сайтовете им могат да се видят интересни конструкции на множество кулинарни  изделия.
Преди време научих как се правят надиплени банички, които се сгъват по диагонал като хармоника.  
Правих няколко пъти банички с различни плънки.
Разглеждайки изделията си ми хрумна,че мога да изтегля краищата на баничката така че да се получи кроасан.
Първият ми опит е с кори  Сърбянка. Те са почти квадратни и подходящи, но са твърде малки корички и затова и кроасаните се получиха твърде малки/с къси краища/. Но се получи добре горе долу. Следващият път, когато имам повече време,  ще опитам с козуначно тесто и вярвам,че ще се получи по-добре
А сега да преминем към конструкцията на баничките кроасани.

ПРОДУКТИ 

10 кори за баница

За плънката

2 яйца+ 1 белтък
60 мл. смес от масло и олио
125 гр.кисело мляко
2 пръпълнени лъжици брашно
5 гр.бакпулвер
200гр. сирене

За намазване 

1 жълтък

За поръсване 

сусам

ПРИГОТВЯНЕ



Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се мазнината. Следва киселото мляко. Разбърква се.


Брашното смесено с бакпулвера се прибавя на части.


Накрая се слага 2/3 от сиренето.


Разбърква се.


Първата кора се разгъва и се маже с 1-2 л.от плънката.


Кората се надипля по диагонал чрез точилка или пръст.


Двата края на образувалата се хармоника се прибират един към друг надолу. Отгоре се слага още малко сирене както се вижда на изображението. Навива се като се започне от долния край


и баничката се обръща. Образувала се е тази фигура.


За да заприлича на кроасан двата странични края се опъват внимателно. Баничките се подреждат в тава с хартия за печене. Мажат се с жълтък и се ръсят със сусам. Краищата се притискат още малко. Пече се на 200°С 20 минути.


Като се охладят се поръсват много малко с пудра захар. Ние обичаме сладко-соленият вкус.


Вече са готови за консумация.


Кафето е добра компания на кроасаните.


 ДОБЪР АПЕТИТ!











Коментари

Популярни публикации