БЯЛ ДУБАЙСКИ ШОКОЛАД И МИНИ ШОКОЛАДЧЕТА


 Този шоколад е толкова популярен,че хората сякаш полудяха по него. Има го на пазара,основно внос от Турция,но ми беше чудно защо в Тик Ток под път и над път се надпреварват да рекламират направата на шоколада.
Вчера отидох до едно от турските магазинчета в София и там цената на шоколада беше шокираща-12 лв. за 
100 гр. 
Имаше и по-големи шоколади, но не питах, това ми беше достатъчно.

 С продавачката се познаваме и я попитах какви са екстрите на този шоколад. Тя ме почерпи от него и ми каза,че аз спокойно мога да си направя с обикновен шоколад.
 Разликата се крие в пълнежа от препечен кадаиф с масло и пистачио паста. Това е. 
Ето ти предизвикателство, вместо да се купува готов маже спокойно да се направи.
Имах кадаиф затова си купих бурканче шамфъчена паста.
 Приготвих мини шоколадчета и бял шоколад. Направих си сметка. Мини шоколадчетата /16бр./ излизат за около 3 лв., а белият шоколад/250гр./ ми излезе 4,50лв.
Сега вече е напълно ясно защо всеки е по-добре да си направи отколкото да купува. Шоколадът е много вкусен с добавката от кадаиф и пистачио паста. Заслужава си да се направи.

ПРОДУКТИ

За мини шоколадчетата

100 гр. млечен шоколад

25 гр. кадаиф

25 гр.пистачио паста

20 гр. краве масло

За белия шоколад

160 гр.бял шоколад

40 гр.кадаиф

40 гр пистачио паста

35гр. масло


ПРИГОТВЯНЕ


1. Използват се малки хартиени капсули за шоколадчетата.

2. Кадаифът се запича като преди това се намазва с маслото/разтопено/.

3. Добавя се пастата и се разбърква.

4. Шоколадът се разтопява и се слага по 1ч.л.в капсулите.

5. Поставя се от кадаифа и накрая се покрива с още шоколад.

6. Поръсва се с шамфъстък.

 

7. Шоколадът стяга за около 1 час. Част от шоколадчетата ще използвам за аранжиране на чийзкейка Дубайски шоколад,който ще направя утре.



8. Белият шоколад се прави аналогично.
Нямам специална форма затова използвах дъното на пласмасова кутия. Облепих я с хартия за печене.

9. Кадаифът с маслото се пече , прибавя се пастата. 

10. Шоколадът се разтопява на водна баня и половината се поставя в кутията. 

11. Прибавя се кадаифът.

12. Покрива се с останалия шоколад.

13. Веднага се поръсва със смлян шамфъстък.



14. Стяга за около 1 час.


15. Изважда се от кутията и се разрязва.

Нямаше никаква разлика във вкуса и този на готовия шоколад.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации