КИФЛИЧКИ С КОНФИТЮР ОТ МАЛИНИ И ПОРТОКАЛОВИ КОРИЧКИ


 Тези кифлички приготвих миналата седмица за закуски на съпруга ми. Направих една доза,оставих няколко, а другите замразих, за да  се запазят за по-дълго време.  

Исках да изробвам суха мая, която не бях ползвала, но дали от нея или брашното не ми хареса много консистенцията. 

За всеки случай няма да ползвам тази мая, нито брашното,което беше в минимално количество.

Все пак съпругът ми хареса кифличките и се наложи да извадя от фризера половината от тях. 

Направих 4 по-големи, които не стигнаха до снимка и около 20 по-малки кифлички.

Иначе рецептата е чудесна.

ПРОДУКТИ

600 гр.брашно

2 яйца ,2 белтъка

2 жълтъка за намазване на кифличките

150 гр.кисело мляко

50 мл.газирана вода

100 гр.захар

100 гр масло 2 с.л.олио

4с.л.олио за мазане на разточеното тесто за кифличките.

8 гр. суха мая

аромати ванилия и ром

1 бурканче конфитюр от малини

1/2 бурканче конфитюр от портокалови корички

ПРИГОТВЯНЕ


1. В брашното се слага маята.


 2. Захарта се разтопява в газираната

 вода,слага се олиото и се прибавя към брашното. 


3. Слагат се и яйцата. 

4. Омесва се средно меко тесто.Доизмесва се с мекото масло.



 5. Втасва 1 час. Оформят се топчета. Оставят се за 5 мин. 


6. Разточват се  на елипса. В единият край се слага плънката в другия край се декорира с релефния валяк. 



7. Кифличките се оформят и подреждат в тава върху хартия за печене. Втасват още 10 м. 

8. Поставят се в загрята на 150°С фурна. Моята е много силна. Но може да се изпекат и на по-висока температура в зависимост от фурната.Пекат се 25 минути.


9. Вече могат да се опитат.


10. Добра компания са на кафето.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации