ПЛОДОВ ПАЙ С БЯЛ ШОКОЛАД


Една необичайна комбинация за съчетание на плодове . 

Круши и ягоди. 

В сезона на есенните плодове внесох пролетен привкус със свежи ягоди.

Крушите са от градината ни,сочни и безкрайно вкусни. 

Мислех сладкишът да бъде само с тях. Но когато отидох на пазара и видях прекрасни ягоди не издържах и купих малко за сладкиша.
Така приех пролетта в есенното пространство.

За по-добра хармония прибавих и бял шоколад.
Направих сладкиша и не съжалявам. Получи се невероятно вкусен и ароматен пай.
В гарнирането заложих на пролетната свежест на ягодите, а връзката със сезоните изразих с пчелната фигурка в средата.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

4 яйца
60 гр.пудра захар

10 гр. ванилиева захар

175 гр.брашно

100 гр.краве масло
 
 25 мл. олио

100 гр. бял шоколад

100 мл. газирана вода

1 бакпулвер

1 ,5 ампули ванилия

2 круши

200 гр.ягоди

За гарниране

ягоди /50 гр./

150 гр. бял шоколад

какао

смлян шамфъстък

шоколадови дражета

захарни фигурки

2 ч.л. мед

найлон с балончета

ПРИГОТВЯНЕ


1. Плодовете се измиват и нарязват  поотделно. Покриват се  с фолио за свежо съхранение.
 


2. Брашното се пресява с бакпулвера и се смесва с пудрата захар смляна с ванилиевата захар.


3. Прибавя се маслото наразано на парчета и олиото. Меси се до получаване на  маслени трохи.


4. Яйцата се разбиват с щ. сол. Прибавя се течната ванилия и газираната вода.


5. Тази смес постепенно се излива върху маслените трохи. 


6. Разбърква се и  се добавя разтопеният  на водна баня шоколад /100 гр./  Доизглажда  се с миксера на ниска степен.


7. Прибавят се ягодите и се разбърква.


8. Формата се постила с хартия за печене на дъното. Стените се намазват с олио.


9. Сместа се слага във формата и отгоре се подреждат парчетата круши. Заглажда се
Паят се пече 40 минути на 180°С.


10. Когато се охлади се гарнира.
От найлона се изрязва фигурка. Намазва се с  разтопен на водна баня бял шоколад откъм грапавата страна.
Похлупва се върху сладкиша в средата.
В края се излива останалия бял шоколад. 
Подреждат се ягодите и дражетата.
В средата се посипва какаото и се оставя до сутринта да се прилепи към основата.
Маха се найлона в средата и върху фигурката се поставя  меда. Поставят се и захарните фигурки /пчеличките/.


11. Накрая се поръсва с шамфъстък.Той играе роля на тревичка.


Разрез на сладкиша.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации