ПЛОДОВ ПАЙ С БЯЛ ШОКОЛАД
Круши и ягоди.
В сезона на есенните плодове внесох пролетен привкус със свежи ягоди.
6. Разбърква се и се добавя разтопеният на водна баня шоколад /100 гр./ Доизглажда се с миксера на ниска степен.
11. Накрая се поръсва с шамфъстък.Той играе роля на тревичка.
Крушите са от градината ни,сочни и безкрайно вкусни.
Мислех сладкишът да бъде само с тях. Но когато отидох на пазара и видях прекрасни ягоди не издържах и купих малко за сладкиша.
Така приех пролетта в есенното пространство.
За по-добра хармония прибавих и бял шоколад.
Направих сладкиша и не съжалявам. Получи се невероятно вкусен и ароматен пай.
В гарнирането заложих на пролетната свежест на ягодите, а връзката със сезоните изразих с пчелната фигурка в средата.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
4 яйца
60 гр.пудра захар
10 гр. ванилиева захар
175 гр.брашно
100 гр.краве масло
25 мл. олио
100 гр. бял шоколад
100 мл. газирана вода
1 бакпулвер
1 ,5 ампули ванилия
2 круши
200 гр.ягоди
За гарниране
ягоди /50 гр./
150 гр. бял шоколад
какао
смлян шамфъстък
шоколадови дражета
захарни фигурки
2 ч.л. мед
найлон с балончета
ПРИГОТВЯНЕ
1. Плодовете се измиват и нарязват поотделно. Покриват се с фолио за свежо съхранение.
3. Прибавя се маслото наразано на парчета и олиото. Меси се до получаване на маслени трохи.
8. Формата се постила с хартия за печене на дъното. Стените се намазват с олио.
Паят се пече 40 минути на 180°С.
От найлона се изрязва фигурка. Намазва се с разтопен на водна баня бял шоколад откъм грапавата страна.
Похлупва се върху сладкиша в средата.
В края се излива останалия бял шоколад.
Подреждат се ягодите и дражетата.
В средата се посипва какаото и се оставя до сутринта да се прилепи към основата.
Маха се найлона в средата и върху фигурката се поставя меда. Поставят се и захарните фигурки /пчеличките/.
Коментари
Публикуване на коментар