ПИЛЕШКО С КИНОА, ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАСЛИНИ


Едно от любимите ми ястия с комбинация от киноа и червена леща. Този път със зеленчуци и маслини. И за завършек пилешко месо.

Получи се интересно и много вкусно ястие. 

И ще нещо мазнината този път е необичайна,но доста полезна-тиквено олио. Това е скъпо удоволствие като се има предвид цената на тиквеното олио в България. За радост приятелите ни от Хърватия ни изпратиха домашно тиквено олио и затова освен за салати си позволявам и да готвя с него.

Вкусът на ястието е прекрасен и може би ще сготвя отново с това тиквено вълшебство.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

300 гр.пилешко филе

100 гр.киноа

100гр.червена леща

250 гр.мариновани гъби

1гл.кромид

1 настърган морков 

100 гр.маслини

3 с.л.тиквено олио

 20 гр.краве масло

чубрица,сминдух,черен пипер

зелени подправки: джоджан,мента,магданоз,босилек

4 ч.ч.вода

1 ч.л.вегета

2 пасирани домата


ПРИГОТВЯНЕ


1. Киноата и лещата се измиват добре. Зеленчуците, гъбите и пилешкото месо се нарязват. Маслините са нарязани на шайби. Доматите се пасират.

 


2. Всичко се задушава в мазнината от тиквено олио,масло и малко вода около 10 минути.. Прехвърля се в тавичката за печене.


3. През това време водата с вегетата се кипва и след добаняне на подправките се излива върху сместа.


4. Пече се в загрята на 200°С фурна около 20 минути или до попиване на течността.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации