ПИЛЕШКО С КИНОА, ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАСЛИНИ
Получи се интересно и много вкусно ястие.
И ще нещо мазнината този път е необичайна,но доста полезна-тиквено олио. Това е скъпо удоволствие като се има предвид цената на тиквеното олио в България. За радост приятелите ни от Хърватия ни изпратиха домашно тиквено олио и затова освен за салати си позволявам и да готвя с него.
Вкусът на ястието е прекрасен и може би ще сготвя отново с това тиквено вълшебство.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
300 гр.пилешко филе
100 гр.киноа
100гр.червена леща
250 гр.мариновани гъби
1гл.кромид
1 настърган морков
100 гр.маслини
3 с.л.тиквено олио
20 гр.краве масло
чубрица,сминдух,черен пипер
зелени подправки: джоджан,мента,магданоз,босилек
4 ч.ч.вода
1 ч.л.вегета
2 пасирани домата
ПРИГОТВЯНЕ
1. Киноата и лещата се измиват добре. Зеленчуците, гъбите и пилешкото месо се нарязват. Маслините са нарязани на шайби. Доматите се пасират.
Коментари
Публикуване на коментар