КРОАСАНИ С КРЕМ , ГАРНИРАНИ С ПЛОДОВЕ
Кроасани от бутер тесто в любимата ми форма.
Показвала съм я многократно.
За разлика от друг път когато придавам на кроасаните класическа форма, сега реших да променя това и да придам на сладкишите друга по-интересна форма.
Това ми беше необходимо, защото освен пълнеж от крем исках да добавя и свежи плодове от градината/ябълки,грозде/ и малини,боровинки,които купих.
Много бързах защото правих сладкишите в софийското ни жилище и след няколко часа трябваше да пътуваме за провинцията. Затова нямах време за много снимки и накрая направих само две.
Кремът бях направила предварително и затова само оформих кроасаните, сложих крема, изпекох и гарнирах с плодовете.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
1,5 рула охладено бутер тесто
1 ябълка
зърна грозде
няколко малини и боровинки
За крема
250 мл. прясно мляко
3 с.л.захар
30 гр.грис
1 яйце
20 гр. краве масло
ванилия
ПРИГОТВЯНЕ
1.Най-напред се прави крема.
Приготвянето на крема може да проследите тук
2. Изрязват се и се моделират формите на кроасаните.
3. Това е изображение, на което се вижда как се правят формите на кроасаните.
От други сладкиши е. За тези, които не са виждали как се правят.
4. След като кроасаните са оформени, краища се мажат с разбит жълтък.
5. В средата се слагат 2 с.л. крем като се внимава крема да не докосва намазаните с жълтък краища. Това се прави, за да се получи дълбочина в средата при печенето.
6. Пекат се на 250 ° С около 15 минути.
7. През това време се приготвят плодовете.
8. Когато кроасаните се охладят се гарнират с плодовете.
9. Леко се поръсват с пудра захар.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар