КРЕМ СУПА ОТ ЛЕЩА , ГАРНИРАНА С ПЕСТО И КРУТОНИ


Една изключително лесна и много вкусна крем супа. В сезона на започващото зеленчуково изобилие, тази вкусотия може да се постави в колекция Любими ястия.

Продукти

200гр. Леща без люспи
1 глава кромид

2 стръка зелен лук
2 морова
1ч.л сол
Кубче зеленчуков бульон
За гарниране
 крутони от 3 филии хляб за тост
подправки  по желание
краве масло- 25 грама
по 1 с.л. на порция  заквасена сметана
3 с.л. песто

Приготвяне




Както се вижда на изображението , всички зеленчуци се измиват   и нарязват на едро. Лещата се измива и прибавя към продуктите.


Добавя се вода , която трябва да облее продуктите.оставя се и кубче бульон и солта. Вари се до готовност на продуктите.
Когато сместта се поохлади се пасира в блендър и се овкусява с краве масло. Пестото се поставя преди сервиране. /Най удобно е да се отдели част от супата и към нея да се прибави песто. Получават се 2 смеси,които се подреждат по желание/ 
Накрая се гарнира с крутони те, които приготвям като препечените в тостер филийки се разрязват на малки кубчета. Последните се овкусяват с подправките , към които е прибавено краве масло. Добавя се и сметаната.





Накрая супата се поръсва с магданоз във всяка порция





Поднася се с допълнителни крутони и подправки по желание.


Подправя се 
 и с резен  лимон или лайм.




Ако вече направихте  тази крем супа с песто и крутони то:

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации