КРЕМ КАРАМЕЛ С ТИКВА


 


Един познат десерт,даже бих казала кралят на десетите- крем карамел,но с една по-различна консистенция.

Може да се съчетае с много неща,но в сезона на тиквата този продукт е особено подходящ.

И нещо може би дребно като подход. Продуктите не се обработват поотделно или на групи.

Само тиквата трябва да се изпече предварително и бялата захар да се кармелизира.

Всички продукти без карамела се блендират и се изливат върху карамелизираната захар.

Пече се като  стандартният крем карамел на водна баня.

Вкусът му е неповторим .

Ето и продуктите.


ПРОДУКТИ 

150 гр. печена тиква

2 яйца 

280 мл. прясно мляко

50 гр. кокосова захар

50 гр. бяла захар 

1 ампула ванилия

1/4 ч.л.канела

20 гр. краве масло

ПРИГОТВЯНЕ



1. Бялата захар се кармелизира в купичките.
Разпределя се и маслото.

2.Всички останали продукти се поставят в блендер и се блендират кратко. 

3. Сместа се разпределя в купичките. 

4. Последните се слагат в съд с топла но не вряла вода. 

5. Десертът се пече на водна баня на 150 градуса един час. 

6. По средата на печенето се долива студена вода 
В съда с купичките. 

7. Не се е защото предстоява в купичките докато се охлади.



 8. Консумира се студен.


ДОБЪР АПЕТИТ!

https://www.instagram.com/reel/DPHILFTjGqA/?igsh=MWNxcTk0czkxNzNyZA==

Коментари

Популярни публикации