КРЕМ КАРАМЕЛ С ТИКВА
Един познат десерт,даже бих казала кралят на десетите- крем карамел,но с една по-различна консистенция.
Може да се съчетае с много неща,но в сезона на тиквата този продукт е особено подходящ.
И нещо може би дребно като подход. Продуктите не се обработват поотделно или на групи.
Само тиквата трябва да се изпече предварително и бялата захар да се кармелизира.
Всички продукти без карамела се блендират и се изливат върху карамелизираната захар.
Пече се като стандартният крем карамел на водна баня.
Вкусът му е неповторим .
Ето и продуктите.
ПРОДУКТИ
150 гр. печена тиква
2 яйца
280 мл. прясно мляко
50 гр. кокосова захар
50 гр. бяла захар
1 ампула ванилия
1/4 ч.л.канела
20 гр. краве масло
ПРИГОТВЯНЕ
Разпределя се и маслото.
2.Всички останали продукти се поставят в блендер и се блендират кратко.
3. Сместа се разпределя в купичките.
4. Последните се слагат в съд с топла но не вряла вода.
5. Десертът се пече на водна баня на 150 градуса един час.
6. По средата на печенето се долива студена вода
В съда с купичките.
7. Не се е защото предстоява в купичките докато се охлади.
https://www.instagram.com/reel/DPHILFTjGqA/?igsh=MWNxcTk0czkxNzNyZA==







Коментари
Публикуване на коментар