БАНИЦА С ПРАЗ ЛУК


 Една от разновидностите на чудесната българска баница е баницата с праз лук. 

Обикновено я правят за Бъдни вечер,защото не съдържа животински продукти и е много вкусна.

Аз също направих едно малко количество от тази баница с кори,които ми останаха от друго печиво.

Обикновено правя баниците си с готови кори и добавка на кексова смес солена или сладка.

Моята баница обаче няма да бъде за Бъдни вечер и затова я направих и с животински продукти.

Стана много вкусна.

За Бъдни вечер ще я направя само с праз лук.

Ето и рецептата.

ПРОДУКТИ 

3 кори за баница 

3 стърка праз лук

3 с.л. олио

За плънката

1 яйце

60 гр. кисело мляко 

40 гр.олио и масло 

2 с.л.брашно

4 гр.бакпулвер

1/4 ч.л.сол


ПРИГОТВЯНЕ

1. Продуктите за плънката се смесват и разбъркват с тел за разбиване на яйца.

2 Първата кора се разстила и маже с част от сместа/ 2 с.л./. Слага се от нарязания праз лук в края на кората от късата страна.

3. Навива се на руло и се слага в тава върху хартия за печене. Така се приготвят и другите две кори.

4. Рулата се намазват с останалата плънка и баницата се пече на 250 °© 25 минути. Ако фурната ви е много силна може да се намали на 200°©.

5. Изважда се от фурната и се покрива с влажна кърпа.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации