БАНИЦА С ПРАЗ ЛУК
Една от разновидностите на чудесната българска баница е баницата с праз лук.
Обикновено я правят за Бъдни вечер,защото не съдържа животински продукти и е много вкусна.
Аз също направих едно малко количество от тази баница с кори,които ми останаха от друго печиво.
Обикновено правя баниците си с готови кори и добавка на кексова смес солена или сладка.
Моята баница обаче няма да бъде за Бъдни вечер и затова я направих и с животински продукти.
Стана много вкусна.
За Бъдни вечер ще я направя само с праз лук.
Ето и рецептата.
ПРОДУКТИ
3 кори за баница
3 стърка праз лук
3 с.л. олио
За плънката
1 яйце
60 гр. кисело мляко
40 гр.олио и масло
2 с.л.брашно
4 гр.бакпулвер
1/4 ч.л.сол
ПРИГОТВЯНЕ
1. Продуктите за плънката се смесват и разбъркват с тел за разбиване на яйца.
2 Първата кора се разстила и маже с част от сместа/ 2 с.л./. Слага се от нарязания праз лук в края на кората от късата страна.
3. Навива се на руло и се слага в тава върху хартия за печене. Така се приготвят и другите две кори.
4. Рулата се намазват с останалата плънка и баницата се пече на 250 °© 25 минути. Ако фурната ви е много силна може да се намали на 200°©.
5. Изважда се от фурната и се покрива с влажна кърпа.
ДОБЪР АПЕТИТ!




Коментари
Публикуване на коментар