ЛИНЦЕРИ С НОВА ВИЗИЯ НА ЛИНЦЕРОВОТО ОКО


 

Линцерните сладки са типични за коледните празници. 

Правя ги всяка година но тази те ще бъдат с нова визия на линцеровото око. Досега то беше само с кръгче сърце и звездичка. Сега са включени различни коледни елементи. Така сладките стават типично коледни и съм много приятни на външен вид. 

Онова което е типично за линцерите е добавката на бадемово брашно т.е. смляни бланширани бадеми. Аз обаче си купувам готово бадемово брашно и така не губя време.

Сложих и аромат на кардамон, джинджифил и индийско орехче също и канела. Това са типичните за Коледа подправки на линцерите.. сложих и течна ванилия и тя до голяма степен превзе вкуса но все пак се  чувства и аромата на другите подправки.

Както всички маслени сладки така и при тези спазвам указанията на руски професионални сладкари че сладките не се разливат при печене особено когато тестото е по-меко когато се сложат в хладилника готови  направени за печене за около 15 минути. Така се прилага Шопова терапия при печене и те не променят размерите си. Освен това линцерите не търпят набухватели затова никога не слагам за да не се надуват излишно. 

Ето как се получиха моите линцерни сладки


ПРОДУКТИ 

170 гр. брашно 

150 гр. бадемово брашно 

150 гр. краве масло

50 гр. пудра захар

1 жълтък

Подправки: 1ч.л. кардамон и канела

1/2 ч. л. Джинджифил и индийско орехче 

1 ампула ванилия 

Пудра захар за поръсване 

Пълнеж 

Конфитюр от горски плодове и от дюли 


ПРИГОТВЯНЕ

1. Сухите съставки се смесват. 

2. Маслото се нарязва на парчета и се добавя тях 

3. От продуктите се правят маслени трохи. 

4. Добавя се жълтъкът и се омесва меко тесто. 

5. Разделя се на три топчета и всяко се поставя в найлонова торбичка и се слага в хладилника за един час.

6. През това време се приготвят резците,с които ще се изрязват сладките.



7. Торбичките се изваждат една по една. 

8. От първата се изрязват сладки до свършването на тестото. Взима се следващата торбичка и отново се оформят сладки. 

9. Половината ще бъдат гръбчета, а на останалите се изрязва линцерово око, като  изрязаните фигурки се поставят в тава върху хартия за печене и на половината се изрязва линцерово око.

10. Готовите сладки се поставят в хладилника за
15 минути.

11. През това време се загрява фурната на 150 градуса и се пече 8 минути. 

12. Готовите сладки се оставят за да се охладят и чак тогава се оформят допълнително. 



13. Гръбчетата се намазват от приготвените конфитюри, а лицевите страни се посипват с пудра захар. Това се прави за да не се заличи конфитюра след слепването им, който красиво се показва от линцеровото око.

14. Готовите сладки могат да се опитат с чаша кафе , а останалите се прибират в кутия до празниците.


ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ! 

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации