ШОКОЛАДОВ ПУДИНГ С РАЙСКИ ЯБЪЛКИ
Сега е сезона на райските ябълки и именно с тях може да се приготви този толкова интересен и вкусен пудинг.
Ние имаме домашни райски ябълки и затова реших да ги използвам за да направя една доза от този пудинг.
В tiktok се въртят доста клипчета с направата на подобен пудинг само че там се използват или само две съставки райски ябълки и какао или прясно мляко .
Няма точно количество и затова реших да използвам рецептата на Вероника Георгиева която освен какао и райски ябълки използва и топъл шоколад. Нейният е готов и се приготвя от капсули, но аз реших да си го направя сама от 100 мл мляко и 40 г черен шоколад.
Има два варианта на сладкиша да се направи като по-рядък пудинг в чаша или да се направи с гъста текстура като след определени часове чашата може да се обърне.
Аз предпочетох по-рядкият вариант и направих половинка в купички за десерт.
При Вероника Георгиева се сервира със сметана но аз предпочетох да гарнирам само с шоколадови стърготини.
Ето рецептата на моя десерт .
ПРОДУКТИ
4 райски ябълки
50 гр. какао
100 мл. топъл шоколад/100мл.мляко,40 гр.черем шоколад/
ПРИГОТВЯНЕ
4. Последната се прехвърля в купички и се прибира в хладилника за да стегне малко.
1. Добре узрелите райски ябълки се измиват обелват и поставят в блендера на парчета.
2. Прибавя се какаото и топлият шоколад
3. Блендира се докато се получи кремообразна смес.
4. Последната се прехвърля в купички и се прибира в хладилника за да стегне малко.
5. Аранжира се с бели и черни шоколадови стърготини.
ДОБЪР АПЕТИТ!
https://www.instagram.com/reel/DRmDAhRjG0a/?igsh=MW5iNXZ4NnY1dmxzOQ==







Коментари
Публикуване на коментар