ШОКОЛАДОВ ПУДИНГ С РАЙСКИ ЯБЪЛКИ


Шоколадов пудинг, който стана доста популярен напоследък. Приготвя се много лесно и съдържа две или три съставки в зависимост от това дали ще решим да добавим и шоколад към какаото. 
Сега е сезона на райските ябълки и именно с тях може да се приготви този толкова интересен и вкусен пудинг. 

Ние имаме домашни райски ябълки и затова реших да ги използвам за да направя една доза от този пудинг. 

В tiktok се въртят доста клипчета с направата на подобен пудинг само че там се използват или само две съставки райски ябълки и какао или прясно мляко .

Няма точно количество и затова реших да използвам рецептата на Вероника Георгиева която освен какао и райски ябълки използва и топъл шоколад.  Нейният е готов  и се приготвя от капсули, но аз реших да си го направя сама от 100 мл мляко и 40 г черен шоколад.

Има два варианта на сладкиша да се направи като по-рядък пудинг в чаша или да се направи  с гъста текстура като след определени часове чашата може да се обърне. 

Аз предпочетох по-рядкият вариант и направих половинка в купички за десерт. 

При Вероника Георгиева се сервира със сметана но аз предпочетох да гарнирам само с шоколадови стърготини. 

Ето рецептата на моя десерт .

ПРОДУКТИ 

4 райски ябълки 

50 гр. какао

100 мл. топъл шоколад/100мл.мляко,40 гр.черем шоколад/


ПРИГОТВЯНЕ

 


1. Добре узрелите райски ябълки се измиват обелват и поставят в блендера на парчета. 

2. Прибавя се какаото и топлият шоколад 

3. Блендира се докато се получи кремообразна смес.


4. Последната се прехвърля в купички и се прибира в хладилника за да стегне малко.


5. Аранжира се с бели и черни шоколадови стърготини.


ДОБЪР АПЕТИТ!


https://www.instagram.com/reel/DRmDAhRjG0a/?igsh=MW5iNXZ4NnY1dmxzOQ==

Коментари

Популярни публикации