МЕДЕНКИ КОЛЕДНИ КЪЩИЧКИ






Правила съм толкова шоколадови фигурки,но тези са много красиви. Коледни меденки-къщичи с шоколадова обвивка.

Изненадващо бързи и много красиви! 

Банановите меденки не съдържат калорични продукти. Маслото е кокосово, захарта също.  

Формичките са много подходящи за случая с  коледна тематика.

За празниците меденките ще са най- впечатляващите сладкиши. 
Ето и рецептата.

ПРОДУКТИ 

2 яйца 

1 банан 

65 гр. кокосово масло 

40 гр. мед

20 гр.кокосова захар

30 гр. овесено мляко

1ч.л. бакпулвер

120 гр. брашно

1ч.л.канела

1ч.л. ванилия

200 гр.черен шоколад 

100гр. бял шоколад 


ПРИГОТВЯНЕ





1. Яйцата се блендират с кокосовата захар докато тя се разтопи. 

2. Прибавя се кокосовото масло разтопено и млякото,аа в което е разтворена ванилията. 

3. Накрая се прибавя и нарязания на парчета банан и отново се блендира.

4. Брашното смесено с бакпулвера и канелата се слага на части и се разбърква.




5. Сместа се разполага в гнездата на формичката по две супени лъжици в едно гнездо.

6. Пече се 15 минути на 180 градуса. 
Фурната се изключва и сладкишът  престоява там още пет минути.

7. След като се охладят меденките се изваждат от гнездата на формата.



8. Шоколадите се разтопяват поотделно на водна баня и във всяко гнездо се поставя по една супена лъжица съответно от белия и черен шоколад. 

9. Меденките се поставят отново в гнездата в положението ,  в което са се пекли.

10. Отгоре се поставят още по две супени лъжици шоколад. 

11 След като се стегне шоколадът, сладките се изваждат от формичката .



12. Гарнират се с  захарен брокат.




13. Меденките са готови .







14. Меденките се опаковат и се прибират в кутия за празниците.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации