НАМАЧКАНА БАНИЦА


За пореден път баница.Размишления за нея може да откриете тук, а митологичната концепция и установените традиции могат да се прочетат в тематаТочена баница в кухнята на Ружка .
Сега представям баница с готови кори по една от модерните технологии.
Това е т.нар. намачката баница.

ПРОДУКТИ

400гр. кори за баница

За плънката

4 яйца
200 гр.кисело мляко 
100 мл. мазнина
1ч.л.сода бикарбонат
300 гр.сирене и извара

За заливката

Останалата плънка
250 мл. газирана вода

ПРИГОТВЯНЕ


Най-напред се приготвя плънката.


Към  яйцата се добавя малко от  мазнината.


Към киселото мляко се добавя содата.


Разбива се с миксер.



Взима се една кора и леко се смачква на топка, потопява се в сместта.Слага се в подмазана кора.


По този начин се процедира и с останалите кори.


Сиренето предварително смесено с изварата се разпределя в тавата върху оформените банички.Отгоре се полива със сгорещената мазнина. 
Към останалата плънка след потопяване на всяка баничка, се добавя газираната вода и сместта се излива върху баницата. 
Пече се в загрята фурна на 160°C, около 20 минути



ДОБЪР АПЕТИТ!




Коментари

Популярни публикации