ФЕТУЧИНИ В ГЮВЕЧЕТА



Италианската паста отдавна е на нашата трапеза.
За нейната история и приложение съм писала вече в темата:Фунийки от фетучини и талиатели с пълнеж . Приготвянето и по традиционния начин не е нещо ново и не би ме впечатлило, но фетучино в гювече е вече нещо различно. Освен,че побългаряваме /гювече по шопски е наш национален специалитет/ нещо от италианската кухня, внасяме и нещо различно в технологията на приготвянето на тези аламинути,обичани от много хора.
Това ми хрумна съвсем спонтанно и за да не се окажа в ситуация като тази с моите хлебчета в домакинско ренде , реших да се поогледам в хиперпространството. Този път се оказа,че не съм самотна с моето хлебче в ренде,а и други са се сетили за паста в гювече.
И сега спокойно споделям и моята рецепта.

ПРОДУКТИ
за едно гювече

50гр. фетучини
50гр.шунка
60гр.кашкавал
50гр.сирене
2-3с.л.кетчуп
20гр. краве масло
1щ.сол
1-2маслини
вода за сваряване на пастата/количеството е според броя на гювечетата/.

ПРИГОТВЯНЕ



Пастата се сварява в подсолена вода за 8 минути.


Разпределя се в гювечетата.
Поръсва се  с натрошено сирене и се разбърква.


Добавя се и нарязаната шунка.


Слага се и кетчупа и отново се разбърква.


Отгоре се поръсва с настърган кашкавал.


Пече се в загрята на 200°C фурна за 5 минути.


Отгоре се гарнира с нарязаните маслини.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации