БАВАРСКИ КРЕМ ЗА ЕКЛЕРОВА ТОРТА


ПРОДУКТИ


яйца - 5 броя
захар - 250 г
прясно мляко - 600 мл
желатин - 10 гр.
ванилия - 2 прахчета
сметана - 200 мл течна



ПРИГОТВЯНЕ



Яйцата се оставят от предния ден да се темперират до стайна температура. Желатинът се накисва за десетина минути, после се разтапя на водна баня.

500 мл от млякото се загрява на водна баня. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Брашното се размива на кашичка със 100 мл мляко и се влива при разбитите жълтъци.

 Тази смес се излива с разбъркване с загрятото мляко.

След като се дръпне от огъня и постои 5 минути, се добавя разтопеният желатин.

Белтъците се разбиват на сняг. За разлика от сметаната, белтъците трябва да със стайна температура и да се разбиват в идеално чист и сух съд, в тях да не е попаднал жълтък или някаква мазнина.

Добавят се внимателно към охладения крем.
Сметаната също се разбива и  внимателно се добавя към крема.


Баварският крем е приложим още за пълнежи на други сладкиши  или за самостоятелна консумация.


ДОБЪР АПЕТИТ!






Коментари

Популярни публикации