ЧИЙЗКЕЙК С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ "ЕЛЕНА"
Поредният плодов чийзкейк. Този път с горски плодове.
Направих го в чест на Елена-сладкото внуче на сестра ми. Момиченцето е много послушно и мило. Послучай гостуването на Елена в България, реших да я зарадвам.
Използвах подобна технология,която приложих в направата на малинов чийзкейк.
Но все пак има промяна в продуктите и отделни количества. Формата на чийзкейка също е различна. Най-важното е ,че на Елена много и хареса сладкиша ,за което се е похвалила на приятелите си в Инстаграм.
Чийзкейкът наистина стана много красив и вкусен. Този път прецизно пюрирах плодовете и отстраних семките от малините и капините и люспите от боровинките.
Сладкишът заслужава внимание. Опитайте и вие!
ПРОДУКТИ
За основата
200 гр.маслени бисквит
50 гр.краве масло
2 с.л. прясно мляко
За пълнежа
397 гр.кондензирано мляко от консервна кутия
/подсладено от магазин Берёзка/
250 гр. крем-сирене
200 мл.течна сметана
300 гр.горски плодове
15 гр. желатин
50 гр. бял шоколад
За бордюр
2 кутии вафлени пурички
За украса
Фигурки,
вафлени пури
горски плодове
щам фъстък
ПРИГОТВЯНЕ
Бисквитите, поставени в найлонов плик, се ронят с помощта на точилка.
Стопява се маслото.
Добавя се към бисквитите.
Слага се и прясното мляко.
Бисквитите се оформят на дъното на формата.
Разпределят се вафлените пурички около ринга на формата. Подреждат се като се редуват шоколадова и не шоколадова страна отгоре,както е показано.
Получава се красив обръч.Формата се поставя в хладилника.
Подготвят се кондензираното мляко,крем-сиренето и разтопеният бял шоколад.
Смесват се.
Разбива се с миксер.
Сметаната също се разбива.
Добавя се към сместа и леко се разбърква.
Отделя се 1/3 от готовата смес и се поставя на страна. 10 грама от желатина се разтваря с 3 с.л.вода. През това време се пюрират горските плодове.
Желатинът се разтопява на водна баня и се добавя към оцветената от горските плодове смес.
Готовият пълнеж се излива във формата и се оставят около 4 с.л. за декорация.Съдът с пласта се прибира в хладилника. Разтопяват се и останалите 5 грама желатин на водна баня ,като преди това желатинът се разтваря с 2с.л. вода и /хладък/ много бързо се прибавя към бялата смес, която оставихме настрана.
Сместа се излива върху розовия пласт.
Отгоре се разпределя във вид на кръгчета останалата розова смес. С кръгови движения се съединявят върху бялата смес на повърхността.
Формата с чийзкейка се поставя в хладилника за една нощ.
Украсява се.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар