ЧИЙЗКЕЙК С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ "ЕЛЕНА"







Поредният плодов чийзкейк. Този път с горски  плодове.


Направих го в чест на Елена-сладкото внуче на сестра ми. Момиченцето е много послушно и мило.  Послучай гостуването  на Елена в България, реших да я зарадвам. 
Използвах подобна технология,която приложих в направата на малинов чийзкейк.
Но все пак има промяна в продуктите и отделни количества. Формата на чийзкейка също е различна. Най-важното е ,че на Елена много и хареса сладкиша ,за което се е похвалила на приятелите си в Инстаграм.
Чийзкейкът наистина стана много красив и вкусен. Този път прецизно пюрирах плодовете и отстраних семките от малините и капините и люспите от боровинките. 
Сладкишът заслужава внимание. Опитайте и вие!

ПРОДУКТИ

За основата

200 гр.маслени бисквит
50 гр.краве масло
2 с.л. прясно мляко

За пълнежа

397 гр.кондензирано мляко от консервна кутия 
/подсладено от магазин Берёзка/
250 гр. крем-сирене
200 мл.течна сметана 
300 гр.горски плодове
15 гр. желатин
50 гр. бял шоколад

За бордюр

2 кутии вафлени пурички

За украса

Фигурки,
вафлени пури
горски плодове
щам фъстък

ПРИГОТВЯНЕ



Бисквитите, поставени в найлонов плик, се ронят с помощта на точилка.


Стопява се маслото.



Добавя се към бисквитите.



Слага се и прясното мляко.


Бисквитите се оформят на дъното на формата.



Разпределят се вафлените пурички около ринга на формата. Подреждат се като се редуват шоколадова и не шоколадова страна отгоре,както е показано.


Получава се красив обръч.Формата се поставя в хладилника.


Подготвят се кондензираното мляко,крем-сиренето и разтопеният бял шоколад.


Смесват се.


Разбива се с миксер.


Сметаната също се разбива.


Добавя се към сместа и леко се разбърква. 


Отделя се 1/3 от готовата смес и се поставя на страна. 10 грама от желатина се разтваря с 3 с.л.вода. През това време се пюрират горските плодове. 



Желатинът се разтопява на водна баня и се добавя към оцветената от горските плодове  смес.


Готовият пълнеж се излива във формата и се оставят около 4 с.л. за декорация.Съдът с пласта се прибира в хладилника. Разтопяват се и останалите 5 грама желатин на водна баня ,като преди това желатинът се разтваря с 2с.л. вода и  /хладък/ много бързо се прибавя към бялата смес, която оставихме настрана.


Сместа се излива върху розовия пласт.



Отгоре се разпределя във вид на кръгчета останалата розова смес. С кръгови движения се съединявят върху бялата смес на повърхността.
Формата с чийзкейка се поставя  в хладилника за една нощ.



Украсява се.


ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации