МЛЕЧНА СУПА С ФАЗАН В МУЛТИКУКЪР



Ястията с фазан са обичайно приготвяни в нашата кухня.



С фазани сме снабдени за цялата година, заслугата за което е на моя съпруг, който всяка година ловува в Харватия.


С фазан могат да се направят различни ястия,като печен фазан


или фазан с гарнитура от печени картофи,карамелизирани моркови и пюре.


 Фазан с варени зеленчуци.



Задушен фазан със сос.

Най често приготвяме супа в различни варианти. Сега съм направила млечна супа в Мултикукър.


ПРОДУКТИ

1 фазан/около 800 гр.
1 голяма глава лук
2 моркова
1 глава пъщърнак
1 стърк  целина
1 с.л.вегета
1 пилешки бульон
1/4 ч.ч./180мл. / ориз
2 литра вода/+1/2 л. вода ако изври в тенджерата/

За застройка

1/2 кофичка кисело мляко
1 връзка магданоз
1 ч.л черен пипер
1 ч.л. чубрица


ПРИГОТВЯНЕ

Птицата е приготвена предварително за готвене/почистена от сачмите и перата и опърлена/


Измива се добре и се поставя в тенджерата.


Морковите с е нарязват на дребно и се добавят.


По същият начин се процедира и с лука.


Паставя се пъщърнака и целината. Налива се водата и се поставя и пилешкия бульон. Вари се 2 часа на програма да варене на пара.


Месото от фазана се обезкостява и се отделя около 300 гр. чисто месо, предимно от гърдите.Прибавят се крилата и дреболиите.


Добавя се и останалата вода и се вари още 1 ч. на програма за задушаване. Осолява се с вегета.



След готовност, тенджерата се изключва и се застройва с киселото мляко, в което се поставя нарязаният магданоз,черен пипер и чубрица.  



ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации