ТЕЛЕШКО ВАРЕНО В МУЛТИКУКЪР "ФИЛИПС"
Телешко варено е ястие ,което готвя още от младостта си.Това е на-лесното за приготвяне вариво. Според някои кулинарни технолози това е супа,но аз го използвам като основно ястие. Изключително е здравословно, защото всичко се вари-месо и зеленчуци. Не добавям и мазнина, въпреки че в оригиналната рецепта има. Като основна подправка ползвам целина, но в някои краища на България се слага джоджан. Много е важно месото да е крехко, защото това се отразява на вкуса. Добре да се използва пъщърнак и особено дивисил.
ПРОДУКТИ
600гр.телешко месо
голяма глава лук
2 моркова
5 малки картофа
1корен пъщърнак.
1с.л.дивисил/сух/
2 стърка целина/кервиз/
1ч.л.вегета
2 кубчета телешки бульон
2 люти чушки/по желание/
2 литра вода
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва и поставя в тенджерата.
Залива се се с водата.
Поставя се лука,нарязан на дребно.
Слагат се и морковите.
Следва поставянето на вегетата и бульона.
Кервизът се поставя направо ненарязан и в края на варенето се изважда.
Поставят се лютите чушки.
Включва се на програма Маnual.
След два часа се слагат картофите и се превключва на програма Stefeks /задушаване/
Сервира се подправен със свежа целина.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар