БАВАРСКИ КРЕМ ЗА ЕКЛЕРОВА ТОРТА
ПРОДУКТИ
яйца - 5 броя
захар - 250 г
прясно мляко - 600 мл
желатин - 10 гр.
ванилия - 2 прахчета
сметана - 200 мл течна
ПРИГОТВЯНЕ
500 мл от млякото се загрява на водна баня. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Брашното се размива на кашичка със 100 мл мляко и се влива при разбитите жълтъци.
След като се дръпне от огъня и постои 5 минути, се добавя разтопеният желатин.
Белтъците се разбиват на сняг. За разлика от сметаната, белтъците трябва да със стайна температура и да се разбиват в идеално чист и сух съд, в тях да не е попаднал жълтък или някаква мазнина.
Добавят се внимателно към охладения крем.
Сметаната също се разбива и внимателно се добавя към крема.
Баварският крем е приложим още за пълнежи на други сладкиши или за самостоятелна консумация.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар