ПЕЧЕНИ КАРТОФИ С ПЪЛНЕЖ ОТ СИРЕНЕ КОТИДЖ И МОЦАРЕЛА
Тези толкова вкусни картофи видях в публикация на Люси Евтимова.
Тя показва там доста впечатляващо клипче, а картофите,които представя са наречени бирени в смисъл,че вървят със студена бира.
Имаме домашни съвсем преснии картофи и реших да направя тези картофи с малко изменения.
Преди да изпека картофите ги бланширах за 10 минути.
Замених майонезата със сирене Котидж и използвах тиквено олио вместо слънчогледово.
Получи се много вкусен деликатес,който доста добре пасва на бирата.
Ето и рецептата.
ПРОДУКТИ
1 кг. картофи
подправка за картофи
2 с.л. тиквено олио
За пълнежа
300 гр. настъргана моцарела
150 гр. сирене Котидж
80.гр. краве масло
подправка за картофи
2 скилидки чесън
Магданоз и мента
горчица 1ч.л.
вегета 1ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ
2.Поставят се върху алуминиево фолио и се овкусяват с подправката и тиквеното олио . Завиват се с фолиото.
3. Пекат се 30 минути на 200°©.
4. През това време се подготвя пълнежа.
Всички съставки с изключение на маслото се смесват и разбъркват.
5. Картофите се разрязват на кръст /не до долу/
6. Във всеки картоф в отвора от разреза се поставя по 2 с.л..от сместа.
7. Отгоре се поставя парче масло.
8. Картофите се пекат се 15 минути на 200°©>
Поднасят се топли.
Разбира се със студена бира.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар