ПЕЧЕНИ КАРТОФИ С ПЪЛНЕЖ ОТ СИРЕНЕ КОТИДЖ И МОЦАРЕЛА



 Тези толкова вкусни картофи видях в публикация на Люси Евтимова.
Тя показва там доста впечатляващо клипче, а картофите,които представя са наречени бирени в смисъл,че вървят със студена бира.

Имаме домашни съвсем преснии картофи и реших да направя  тези картофи с малко изменения.
Преди да изпека картофите ги бланширах за 10 минути.
Замених  майонезата със сирене Котидж и използвах тиквено олио вместо слънчогледово.
Получи се много вкусен деликатес,който доста добре пасва на бирата.

Ето и рецептата.

ПРОДУКТИ

1 кг. картофи

подправка за картофи

2 с.л. тиквено олио

За пълнежа

300 гр. настъргана моцарела

150 гр. сирене Котидж

80.гр. краве масло

подправка за картофи

2 скилидки чесън

Магданоз и  мента 

горчица 1ч.л.

вегета 1ч.л.


ПРИГОТВЯНЕ






1. Картофите се бланшират в подсолена вода 10 минути.
2.Поставят се върху алуминиево фолио и се овкусяват с подправката и тиквеното олио . Завиват се с фолиото.

3. Пекат се 30 минути на 200°©.

4. През това време се подготвя пълнежа.
Всички съставки с изключение на маслото се смесват и разбъркват.



5. Картофите се разрязват на кръст /не до долу/

6. Във всеки картоф в отвора от разреза се поставя по 2 с.л..от сместа.

7. Отгоре се поставя парче масло.


8. Картофите се пекат се 15 минути на 200°©>

Поднасят се  топли.



Разбира се със студена бира.



ДОБЪР АПЕТИТ!

Източник

Коментари

Популярни публикации