ПЪРЛЕНКИ С КАШКАВАЛ, ШАРЕНА СОЛ И МАСЛО
Вчера обаче Пепи/Penca Giannioti/ така ме съблазни с вкусната си яхнийка и топъл пълнозърнест хляб, че веднага реших да направя една моя традиционна пърженица и вместо хляб направих пърленките.
По рецепта те са с бакпулвер,но аз вместо рецептата на Т.Донева използвах една моя. И с нейната технология на конструиране на пърленките, стана чудесно.
И така пърленки и пърженица със сос,падна голямо топене.
Рецептата за пърженицата може да видите тук
И така споделям рецептата за пърленките
ПРОДУКТИ
200 гр. брашно
5 гр. бакпулвер
30 гр. краве масло
1 яйце
100гр. кисело мляко
За плънката
30 гр. разтопено масло
шарена сол домашна*
100 гр. настъргана моцарела
6 парчета кашкавал
* 1ч.л.червен пипер
1 ч.л.пушен червен пипер
1ч.л.чубрица
1ч.л.сминдух
1ч.л.вегета
ПРИГОТВЯНЕ
1. Приготвя се тестото като към брашното с бакпулвера се прибавят мокрите съставки,кисело мляко, яйце, разтопено масло.
2. замесва се умерено меко тесто.
3. Разделя се на две части ,от които се оформят топчета.
4. Покриват се и се оставят за 20 минути.
7. Намазва се с масло и се поръсва с шарена сол..
8. В средата се слагат настърганата моцарела и кашкавала.
9. Кръгчето се затваря,загръща от всички страни.
10. Разточва се отгоре,за да излезе въздухът.
11. Пърленката се пече в нагорещен тиган по 4 минути от всяка страна.
Намазва се с масло и се поръсва с шарена сол.
13.Много са вкусни потопени в пърженица или шарена сол.
14. Днес за гостуване на приятели направих двойна доза пърленки.
Промених технологията на конструирането им.
15. Разточих 4 топчета на правоъгълници и след слагане на плънката всеки правоъгълник се прегъва на две. Пече се по същия начин,маже се отгоре с масло и се поръсва с шарена сол.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар