МЛЕЧНО ПЛОДОВ ПУДИНГ С МАНГО,ПРАСКОВИ МАРАКУЯ,ГАРНИРАН С ОБЛАЧЕТА ОТ ПИШМАНИЕ И СВЕЖА МЕНТА

 




Идеята за този великолепен крем е на Йоланта Делибозова.

Прекрасна рецепта и уникален вкус на крема.

Позволих си за заменя сметаната с йогурт с МАРАКУЯ,без добавка на захар.
 Има малка промяна и в съотношението на продуктите. Рикотата е от 250 гр.и затова я сложих цялата вместо 200 гр. А сметаната замених с йогурт , който намалих с 50 гр. Така се запази съотношението между продуктите.

Времето ми беше много малко и не измислих по-сложна аранжировка на пудинга и затова презентацията ми е доста семпла.

Но най-важен е вкусът. А той е просто великолепен!

Споделям рецептата


ПРОДУКТИ


1  манго

2 големи праскови

250 гр. рикота

150 гр. йогурт с маркуя

1/2 с. л. сок от лимон

100 мл. вода за разтваряне на желатина

1 с.л.есенция ванилия

13 гр.желатин

За декорация

пишмание

стръкчета мента



ПРИГОТВЯНЕ



1. Мангото и прасковите се обелват и  нарязват.

2. Йогуртът  с МАРАКУЯ ще се сложи в бялата смес.


3. Плодовете се блендират до получаване на пюре.


4. Млечните продукти се блендират. Поставя се ванилията, 1/3 от плодовото пюре също се прибавя към сместа и се блендира.
5. Част от желатина /8 гр / се разтваря в 50 мл. вода и се разтопява на водна баня.
6..Добавя се към млечната смес. Блендира се.



7. Последната се разпределя в десертни бурканчета и се оставя да стегне за 1 час.

8.  Към останало пюре се добавя останалия желатин разтворен в 50 мл. вода.

9. Пюрето се разпределя в бурканчетата върху пудинга.
10. Оставя се да стегне.


11. Аранжира се с пишмание и стръкчета мента




ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации