МЛЕЧНО ПЛОДОВ ПУДИНГ С МАНГО,ПРАСКОВИ МАРАКУЯ,ГАРНИРАН С ОБЛАЧЕТА ОТ ПИШМАНИЕ И СВЕЖА МЕНТА
Идеята за този великолепен крем е на Йоланта Делибозова.
Прекрасна рецепта и уникален вкус на крема.
Позволих си за заменя сметаната с йогурт с МАРАКУЯ,без добавка на захар.
Има малка промяна и в съотношението на продуктите. Рикотата е от 250 гр.и затова я сложих цялата вместо 200 гр. А сметаната замених с йогурт , който намалих с 50 гр. Така се запази съотношението между продуктите.
Времето ми беше много малко и не измислих по-сложна аранжировка на пудинга и затова презентацията ми е доста семпла.
Но най-важен е вкусът. А той е просто великолепен!
Споделям рецептата
ПРОДУКТИ
1 манго
2 големи праскови
250 гр. рикота
150 гр. йогурт с маркуя
1/2 с. л. сок от лимон
100 мл. вода за разтваряне на желатина
1 с.л.есенция ванилия
13 гр.желатин
За декорация
пишмание
стръкчета мента
ПРИГОТВЯНЕ
2. Йогуртът с МАРАКУЯ ще се сложи в бялата смес.
3. Плодовете се блендират до получаване на пюре.
4. Млечните продукти се блендират. Поставя се ванилията, 1/3 от плодовото пюре също се прибавя към сместа и се блендира.
5. Част от желатина /8 гр / се разтваря в 50 мл. вода и се разтопява на водна баня.
6..Добавя се към млечната смес. Блендира се.
8. Към останало пюре се добавя останалия желатин разтворен в 50 мл. вода.
9. Пюрето се разпределя в бурканчетата върху пудинга.
Коментари
Публикуване на коментар