РУЛЦА ОТ ТИКВИЧКИ С РИКОТА И ЗЕХТИН
След рулцата от патладжани да направим и такива от тиквички.
Рецептата е подобна на тази с патладжани,само че заменяме каймака с РИКОТА и тиквеното олио със зехтин.
Няма и сусам,отгоре рулцата са поръсени с магданоз .
Така ще може и съпругът ми да хапне,защото той не може да консумира патладжани.
Ето и рецептата.
ПРОДУКТИ
2 тиквички
1/2 ч.л. сол
2. с.л. зехтин
За плънката
250 гр. РИКОТА
1/4 ч.л. вегета
2с.л. зехтин
1ч.л.горчица
1/2 гл. чесън,пресован
1/2 ч.л. смляни орехи
2 домата дребни
магданоз
ПРИГОТВЯНЕ

1. Най- напред се приготвят резените от тиквички.
Нарязва се по дължина всяка тиквичка на тънки резени.
2. Подреждат се в тава върху хартия за печене. Солят се и се намазват със зехтин.
3. Пекат се във фурна загрята на 200°© 20 минути.
4. През това време се приготвя плънката. Продуктите се смесват и се разбърква.
5. Доматите се нарязват на кръгчета,които се разполовяват.
6. Когато тиквичките са готови се изваждат от тавата и се оставят да се охладят.
7..Всяко резенче се намазва с плънка. В единия край се поставя полукръгчето домат и се навива на руло.
8. Рулцата се подреждат в подходящ поднос и се охлаждат в хладилника до стягане на плънката.
9..Поднасят се поръсени с магданоз.
10. Приготвянето на рулцата от тиквички е аналогично на това от патладжани. Приготвянето на последните може да видите тук
Коментари
Публикуване на коментар