РУЛЦА ОТ ТИКВИЧКИ С РИКОТА И ЗЕХТИН


 След рулцата от патладжани да направим и такива от тиквички.

Рецептата е подобна на тази с патладжани,само че заменяме каймака с РИКОТА и тиквеното олио със зехтин.

Няма и сусам,отгоре рулцата са поръсени с магданоз .

Така ще може и съпругът  ми да хапне,защото той не може да консумира патладжани.

Ето и рецептата.

ПРОДУКТИ 

2 тиквички

1/2 ч.л. сол

2. с.л. зехтин

За плънката

250 гр. РИКОТА

1/4 ч.л. вегета

2с.л. зехтин

1ч.л.горчица

1/2 гл. чесън,пресован

1/2 ч.л. смляни орехи

2 домата дребни

магданоз


ПРИГОТВЯНЕ 



1. Най- напред се приготвят резените от тиквички.
Нарязва се по дължина всяка тиквичка на тънки резени.

2. Подреждат се в тава върху хартия за печене. Солят се и се намазват със зехтин. 

3. Пекат се във фурна загрята на 200°© 20 минути.


4. През това време се приготвя плънката. Продуктите се смесват и се разбърква.

5. Доматите се нарязват на кръгчета,които се разполовяват.

6. Когато тиквичките са готови се изваждат от тавата и се оставят да се охладят.

7..Всяко резенче се намазва с плънка. В единия край се поставя полукръгчето домат и се навива на руло.

8. Рулцата се подреждат в подходящ поднос и се охлаждат в хладилника до стягане на плънката.

9..Поднасят се поръсени с магданоз.

10. Приготвянето на рулцата от тиквички е аналогично на това от патладжани. Приготвянето на последните може да видите тук



ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации