ПАТЛАДЖАНЕНИ РУЛЦА СЪС СУСАМ И КАЙМАК






Тези рулца от патладжани са толкова приятни,че нямам търпение да ги споделя.

Когато ги видях публикацията на  Таня Кирязова ме впечатли интересната идея и рецепта.

Това е кулинарно изделие, което става за предястие или просто за похапване с чаша бира.

Имах съмнение дали ще мога да нарежда на тънко патладжаните, но това се оказа много лесно и бързо.  Освен това бяха от сорта без горчив сок и не се наложи да стоят за отцеждане на сока.

Реших да направя и да разбера какъв е вкусът и дали ще станат за почерпка с приятели.

Нямах извара и я замених с каймак, който си купувам от Северна Македония. Не употребявам захтин а тиквено олио, което редовно ни изпращат приятели от Хърватия.

Рулцата  станаха превъзходни. Непременно ще ги направя пак. 

Като благодаря на Таня Кирязова за чудесната идея и рецепта от своя страна споделям рецептата


ПРОДУКТИ

1 голям патладжан или 2 по-малки

2 с.л.тиквено олио

1/2 ч.л..сол

За плънката

200 гр. каймак

80 гр. орехи

1/2 връзка магданоз

2.с.л.тиквено олио

1/2 гл.чесън

черен пипер

2 домата

няколко листчета босилек

1ч.л. горчица

1к.ч. сусам



1. Запича се сусам на сух тиган на ниска температура до зачервяване.


2. Патладжаните се нарязват на тънко.Посоляват се.

3. Намазват се с тиквено олио.


4. Пекат се 15 минути. При мен беше на 180°©

5. През това време се приготвя плънката. Орехите се смилат на  едро и се прибавят останалите продукти.Пасира се .


6. Всяко резенче патладжан се намазва с плънката.


7. Поставя се и резен домат и се навива.


8. Овалват се в сусам.


9. Рулцата се подреждат в чиния и се охлаждат.


. Аранжират се и се поднасят с песто.




ДОБЪР АПЕТИТ!


Източникhttps://mytasted.blogspot.com/2020/07/blog-post_80.html?spref

Коментари

Популярни публикации