ПАТЛАДЖАНЕНИ РУЛЦА СЪС СУСАМ И КАЙМАК
Тези рулца от патладжани са толкова приятни,че нямам търпение да ги споделя.
Когато ги видях публикацията на Таня Кирязова ме впечатли интересната идея и рецепта.
Това е кулинарно изделие, което става за предястие или просто за похапване с чаша бира.
Имах съмнение дали ще мога да нарежда на тънко патладжаните, но това се оказа много лесно и бързо. Освен това бяха от сорта без горчив сок и не се наложи да стоят за отцеждане на сока.
Реших да направя и да разбера какъв е вкусът и дали ще станат за почерпка с приятели.
Нямах извара и я замених с каймак, който си купувам от Северна Македония. Не употребявам захтин а тиквено олио, което редовно ни изпращат приятели от Хърватия.
Рулцата станаха превъзходни. Непременно ще ги направя пак.
Като благодаря на Таня Кирязова за чудесната идея и рецепта от своя страна споделям рецептата
ПРОДУКТИ
1 голям патладжан или 2 по-малки
2 с.л.тиквено олио
1/2 ч.л..сол
За плънката
200 гр. каймак
80 гр. орехи
1/2 връзка магданоз
2.с.л.тиквено олио
1/2 гл.чесън
черен пипер
2 домата
няколко листчета босилек
1ч.л. горчица
1к.ч. сусам
4. Пекат се 15 минути. При мен беше на 180°©
5. През това време се приготвя плънката. Орехите се смилат на едро и се прибавят останалите продукти.Пасира се .
Източникhttps://mytasted.blogspot.com/2020/07/blog-post_80.html?spref
Коментари
Публикуване на коментар