КЛАСИЧЕСКИ ТИКВЕНИК С ОРЕХИ


 
Тиквеник през лятото. Необичайно,но факт. 

Имах във фризера пакет за замразена тиква и се получи чудесен тиквеник.

Отново използвах турски кори,разточени пред клиента.

Купихме по-голямо количество и ги замразих,за да използвам по-дълго време. 
Одрин е доста далеч от нас, не може да се ходи често  и затова това е единственият начин за съхранение.

Какви кори!

Моето умение  да точа или разтеглям , мълчи,пред изкуството на турските майсторки.

Хвала!

Но все пак и да се направи баница е умение,което съм усъвършенствала във времето и сега ми е по-лесно.
 За да се изпече по-добре баницата разрязах големите кори на две половини.
 
И така тиквеник с орехи и заливка.

ПРОДУКТИ

2 кръгли турски кори за баница

50 мл. краве масло и олио

100гр. кокосова захар

За плънката

100 гр.галета от бисквити

250 гр. настъргана тиква от фризера

100гр. орехи

За заливката

100 мл.газирана вода

30 гр. краве масло

2 яйца

За поръсване на готовата баница

пудра захар с кардамон


ПРИГОТВЯНЕ 


1. Корите се разделят на две
Всяка половинка се намазва с мазнина.


2. В единия край на кората се поръсва галета.


2. Следват тиква,орехи,захар.


3. Кората се навива на руло.


4. Върху тавата е сложена хартия за печене. Кората навита на охлюв се слага в средата.


5. Процедурата се повтаря и с останалите кори и продукти.

6. За заливката яйцата се разбиват с вилица. Прибавят се разтопеното масло и газираната вода.
Полива се тиквеника с лъжица навсякъде по повърхността на баницата.


7. Пече се на 200°© 30 минути. 20 минути на 200°©и може да се намали на 160 за още 10 минути. При моята фурна е така.
 Доста силна е.


8. След охлаждане,тиквеника се поръсва с пудра захар с кардамон.



Вече може да се опита.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации