КЛАСИЧЕСКИ ТИКВЕНИК С ОРЕХИ
Тиквеник през лятото. Необичайно,но факт.
Имах във фризера пакет за замразена тиква и се получи чудесен тиквеник.
7. Пече се на 200°© 30 минути. 20 минути на 200°©и може да се намали на 160 за още 10 минути. При моята фурна е така.
Отново използвах турски кори,разточени пред клиента.
Купихме по-голямо количество и ги замразих,за да използвам по-дълго време.
Одрин е доста далеч от нас, не може да се ходи често и затова това е единственият начин за съхранение.
Какви кори!
Моето умение да точа или разтеглям , мълчи,пред изкуството на турските майсторки.
Хвала!
Но все пак и да се направи баница е умение,което съм усъвършенствала във времето и сега ми е по-лесно.
За да се изпече по-добре баницата разрязах големите кори на две половини.
И така тиквеник с орехи и заливка.
ПРОДУКТИ
2 кръгли турски кори за баница
50 мл. краве масло и олио
100гр. кокосова захар
За плънката
100 гр.галета от бисквити
250 гр. настъргана тиква от фризера
100гр. орехи
За заливката
100 мл.газирана вода
30 гр. краве масло
2 яйца
За поръсване на готовата баница
пудра захар с кардамон
ПРИГОТВЯНЕ
Всяка половинка се намазва с мазнина.
6. За заливката яйцата се разбиват с вилица. Прибавят се разтопеното масло и газираната вода.
Полива се тиквеника с лъжица навсякъде по повърхността на баницата.
Доста силна е.
Коментари
Публикуване на коментар