КЛАСИЧЕСКА БАНИЦА С ЯЙЦА И СИРЕНЕ


 Поредната баница с турски кори. Този път без смес за намазване на корите. Заливката е също различна - с газирана вода,яйца и масло.

Този път сложих и хартия за печене върху тавата и това помогна по-лесно да се извади баницата.

Ето как я направих.


ПРОДУКТИ


3 листа кори за баница

80 мл мазнина/олио и краве масло 

Плънка 

300 гр.извара

100 гр. сирене

2 яйца

За заливката

100 мл.газирана вода

2 яйца

30 мл. разтопено масло 


ПРИГОТВЯНЕ 


1.Разтила се кората и обилно се маже с мазнина.


2. Приготвя се изварата и сиренето,смесени с яйцата. Снимката не е много ясна,заради тъмното помещение,но 1/3 от сместа се слага от единия край на кората.


3..Навива се на руло.


4. След това на охлюв..Не съм снимала ,но се сетих да сложа отдолу хартия за печене.


5. По същия начин се приготвят и другите две кори и се подреждат в тавата.


6. Яйцата се смесват с маслото и газираната вода и се залива баницата.



7. Пече се на 200°© 30 минути



8. Баницата е готова и вече може да се опита.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации