МИНИ ЧИЙЗКЕЙК ВЪЛШЕБНА СЛАДКА ПРИКАЗКА В ЧАШИ





 

Нашумелите дубайски специалитети се появяват в различни варианти.

Трябваше да измисля бърз десерт за гостуването на зълва ми и реших да направя този чийзкейк като внеса и някои промени малко по-различнии от чийзкека,кото правих неотдавна.
Вместо бял шоколад с крем сиренето сложих сгущёнка или дулсе де лече. И към кадаифения пласт прибавих 2 чаени лъжички тахан. 

Отгоре сложих пласт от шоколад. Стана много симпатичен десерт, който ще опитаме и се надявам да не съм сбъркала с избора на тези съставки.
Бях поставила заглавие Дубайски мини кейк в чаши,но
когато го публикувах в моята кулинарна група приятелката ми Еличка Костова написа. Това е вълшебна сладка приказка Кръстих го. Да. Колко мило. Сладкишът вече така ще се нарича.

Ето и необходимите

ПРОДУКТИ

За кадаифения пласт/ за 3 чаши/

60 гр.кадаиф
40 гр.краве масло
3 с.л.пистачио паста
2 ч.л.сусамов тахан

За пласта с крем сирене

250 гр.маскарпоне
2 с.л.дулсе де лече
2 с.л.сметана
1 с.л.пистачио паста
2 ч.л.смляни  едро ядки от шамфъстък

За глазурата

100гр.шоколад
50 мл.сметана течна

кокосови стърготини за поръсване

ПРИГОТВЯНЕ

1. Кадаифът се наситнява и заедно с маслото се запържва на тиган. Разбърква се с останалите съставки и се разпределя в чашите. Леко се утъпква.

2. Маскарпонето се разбърква с карамеленоно мляко/дулсе де лече/. Прибавя се пистачио пастата и сметаната без да се разбива. Накрая се прибавят и ядките. Сместа се разпределя в чашите.

3. Шоколадът се разтопява в топлата сметана и се разполага във всяка чаша.
Гарнира се с цял шоколад и кокосови стърготини.



ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации