МИНИ ЧИЙЗКЕЙК ВЪЛШЕБНА СЛАДКА ПРИКАЗКА В ЧАШИ
Трябваше да измисля бърз десерт за гостуването на зълва ми и реших да направя този чийзкейк като внеса и някои промени малко по-различнии от чийзкека,кото правих неотдавна.
Вместо бял шоколад с крем сиренето сложих сгущёнка или дулсе де лече. И към кадаифения пласт прибавих 2 чаени лъжички тахан.
Отгоре сложих пласт от шоколад. Стана много симпатичен десерт, който ще опитаме и се надявам да не съм сбъркала с избора на тези съставки.
Бях поставила заглавие Дубайски мини кейк в чаши,но
когато го публикувах в моята кулинарна група приятелката ми Еличка Костова написа. Това е вълшебна сладка приказка Кръстих го. Да. Колко мило. Сладкишът вече така ще се нарича.
Ето и необходимите
ПРОДУКТИ
За кадаифения пласт/ за 3 чаши/
60 гр.кадаиф
40 гр.краве масло
3 с.л.пистачио паста
2 ч.л.сусамов тахан
За пласта с крем сирене
250 гр.маскарпоне
2 с.л.дулсе де лече
2 с.л.сметана
1 с.л.пистачио паста
2 ч.л.смляни едро ядки от шамфъстък
За глазурата
100гр.шоколад
50 мл.сметана течна
кокосови стърготини за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ
1. Кадаифът се наситнява и заедно с маслото се запържва на тиган. Разбърква се с останалите съставки и се разпределя в чашите. Леко се утъпква.
2. Маскарпонето се разбърква с карамеленоно мляко/дулсе де лече/. Прибавя се пистачио пастата и сметаната без да се разбива. Накрая се прибавят и ядките. Сместа се разпределя в чашите.
3. Шоколадът се разтопява в топлата сметана и се разполага във всяка чаша.
Гарнира се с цял шоколад и кокосови стърготини.
Коментари
Публикуване на коментар