ТОРТА ПАВЛОВА ОТ ЦЕЛУВКИ
Една торта много популярна и любима. Тове е торта Павлова.
Мислех да напрявя специална торта за 70 годишнината на съпруга си,но се случиха непредвидени обстоятелства и отменихме голямото тържество.
Все пак решихме да отбележим рожденият ден в тесен кръг и затова направих съвсем импровизирана торта от целувки.
Винаги сме харесвали подобни сладкиши и затова се спрях на нея.
За да се осигури стабилна основа направих шоколадова поставка,върху която залепих целувките. Така тортата щеше да се стабилизира и да поеме тежеста на крема и плодовете, които са характерни за нея.
Стана симпатична и малко еклектична тортичка,но все пак еклектиката беше впечатляваща.
ПРОДУКТИ
8 големи целувки
8 малки целувки
300 гр. маскарпоне
500 гр.сладкарска сметана
100 гр.ягоди
100гр.боровинки
1 портокал
1 киви
200 гр.малини
2 бр. френски макарони
240 гр.бял шоколад
За глазурата
50 гр.бял шоколад
18 мл. сметана
ПРИГОТВЯНЕ
1. Най-напред се приготвя крема. Сметаната се разбива и се прибавя крем на сиренето маскарпоне. Оставя се на страна.
стегне.
7. Върху него се подреждат 3 големи и 3 малки целувки. Отново се поставя крем отгоре и в средата боровинки. Върху тях се поставя крем .
Коментари
Публикуване на коментар