ТОРТА ПАВЛОВА ОТ ЦЕЛУВКИ




 Една торта много популярна и любима. Тове е торта Павлова.
Мислех да напрявя специална торта за 70 годишнината на съпруга си,но се случиха непредвидени обстоятелства и отменихме  голямото тържество.
Все пак решихме да отбележим рожденият ден в тесен кръг и затова направих съвсем импровизирана торта от целувки. 
Винаги сме харесвали подобни сладкиши и затова се спрях на нея.
За да се осигури стабилна основа направих шоколадова поставка,върху която залепих целувките. Така тортата щеше да се стабилизира и да поеме тежеста на крема и плодовете, които са характерни за нея.
Стана симпатична и малко еклектична тортичка,но все пак еклектиката беше впечатляваща.


ПРОДУКТИ

8 големи целувки 

8 малки целувки

300 гр. маскарпоне

500 гр.сладкарска сметана

100 гр.ягоди

100гр.боровинки

1 портокал

1 киви

200 гр.малини

2 бр. френски макарони


240 гр.бял шоколад

За глазурата

50 гр.бял шоколад

18 мл.  сметана

ПРИГОТВЯНЕ

 
1. Най-напред се приготвя крема.  Сметаната се разбива и се прибавя крем на сиренето маскарпоне. Оставя се на страна.


    
2. Шоколадът за основата се разтопява на водна баня. Излива се във форма 26 см. Отдолу /на дъното на формата/ се слага хартия за пе чене,а отстрани ацетатнофолио.


3. Върху меката основа се подреждат    целувките на първи ред и се оставя да 
стегне.



4. Когато основата се втвърди се нанася пълнежа. Поставя се малко крем,малини,пак крем боровинки,пак крем.


5. Слагат се ягоди и пак боровинки.


6. Част от крема е оцетен в розово и се   шприцова върху големите целувки.

7. Върху него се подреждат  3 големи и 3 малки целувки. Отново се поставя крем отгоре и в средата боровинки. Върху тях се поставя крем . 


8. Финално се подреждат плодове отстрани и отгоре. В средата остава малко кръгче. Залива се с бял ганаш от сметана и шоколад.  В първоначалният вариант се украсява и с хризантеми.


9. Поставят се макароните,малко захарни фигурки. Монтира се топера.


10. Накрая тортата е готова и свещичките са запалени.

Честит рожден ден!



ДОБЪР АПЕ!ТИТ!

Коментари

Популярни публикации