ЛАПАДЕН ОМЛЕТ РУЛО СЪС СИРЕНА

Още една чудесна идея на Миленка Багалийска. Пухкав и много мекичък омлет руло със сирена.
Доста съблазнително и много вкусно.
Само че ми беше много да направя цялата доза затова направих половината от нея.
Стана великолепен малък специалитет.
Използвах каймак  и още емментал, синьо сирене и сирене с песто. Добре се съчетаха. Не слагах готоното руло обратно във фурната ,за да се разтопят сирената както се препоръчваше. Така повече ми харесва.
Ето как го направих.

ПРОДУКТИ

3 яйца

100 гр.лапад

босилек,магданоз

щ.сол

микс сирена и каймак- 100 гр.


ПРИГОТВЯНЕ
 

1. Сирената се нарязват. Зелените подправки се почистват нарязват на тънки ивици.


2. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбъркват с лапада. Магданозът и босилекът се оставят настрана.


3. Белтъциге се разбиват на сняг и се смесват внимателно с жълтъците.


4. Сместа се пече върху хартия за печене  в загрята на 180°С фурна само 10 минути,за да не се изсуши прекалено омлетът.


5. След като се охлади се намазва с каймака обилно.


7. Поръсва се с магданоза и босилека,ситно нарязани.


8. Отгоре се разпределят сирената.


Омлетът се навива на стегнато руло и се
 гарнира по желание.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации