СИРОПИРАНИ КАДАИФЕНИ ТАРТАЛЕТИ С КРЕМ
Напоследък консумираме или поднасяме на нашите гости сладкиши с кадаиф.
След дубайските специалитети реших да направя и друг сладкиш по-различен и същевременно много вкусен.
Сиропирани кадаифени тарталети с крем. Вече съм приготвяла кадаифени фунийки с крем и винаги бяха чудесни.
И затова не се съмнявах, че и тарталетите ще станат добре.
И не се излъгах.
Затова споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
180 гр. суров кадаиф
60 гр. краве масло
11 силиконови формички
За крема
600 мл. прясно мляко
60гр.грис
3 с.л. захар
1 п. ванилиева захар
настъргана лимонова кора
2 яйца
40 гр.масло
За сиропа
1 ч.ч.захар*
1 ч.ч.вода
лимонова кора
1 с.л.лимонов сок
За поръсване
смлян шамфъстък
* мерителна чаша 200мл.
ПРИГОТВЯНЕ
2. За целта се оставя млякото със захарта да заври. Прибавя се гриса на тънка струйка и се бърка до сгъстяване.
3. Отстранява се от котлона. Яйцата се разбиват и в тях се поставят 2-3 с.л.от горещата млечна смес, за да се темперират. Сместа се излива в млечната и се бърка още 1 минута.
4. Отстранява се от котлона и се прибавя лимоновата кора, настъргана на ренде. Слага се и маслото да се разтопи. Разбърква се.
5. Готовият крем се покрива с фолио, за да не хване коричка и се прибира.
6. Водата, захарта и лимоновата кора се варят 7 минути. Прибавя се лимоновит сок. Сиропът също се прибира.
8. Пълнят се формичките като добре се притискат към стените и същевременно се оставя малко място в средата за крема.
9. Пекат се на 200 °С около 25 минути
12. Сладкишите остават във формичките докато попият сиропа до сутринта.
Коментари
Публикуване на коментар