СИРОПИРАНИ КАДАИФЕНИ ТАРТАЛЕТИ С КРЕМ




 Напоследък  консумираме или  поднасяме  на нашите гости сладкиши с кадаиф.
След дубайските специалитети реших да направя и друг сладкиш по-различен и същевременно много вкусен.

 Сиропирани кадаифени тарталети  с крем. Вече съм приготвяла кадаифени фунийки с крем и винаги бяха чудесни.  

И затова не се съмнявах, че и тарталетите ще станат добре. 

И не се излъгах. 

Затова споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

180 гр. суров кадаиф

60 гр. краве масло

11 силиконови формички

За крема

600 мл. прясно мляко

60гр.грис

3 с.л. захар

1 п. ванилиева захар

настъргана лимонова кора

2 яйца

40 гр.масло

За сиропа


1 ч.ч.захар*

1 ч.ч.вода

лимонова кора

1 с.л.лимонов сок

За поръсване

смлян шамфъстък

* мерителна чаша  200мл.

ПРИГОТВЯНЕ



1. Най-напред приготвяме крема от предишния ден. Разбира се избрах гръцки крем с грис. 

2. За целта  се оставя млякото  със захарта да заври. Прибавя се гриса на тънка струйка и се бърка до сгъстяване. 

3. Отстранява се от котлона. Яйцата се разбиват и в тях се поставят 2-3 с.л.от горещата млечна смес, за да се темперират. Сместа се излива в млечната и се бърка още 1 минута. 

4. Отстранява се от котлона и се прибавя лимоновата кора, настъргана на ренде. Слага се и маслото да се разтопи. Разбърква се.

5. Готовият крем се покрива с фолио, за да не хване коричка и се прибира.


6. Водата, захарта и лимоновата кора се варят 7 минути. Прибавя се лимоновит сок. Сиропът също се прибира.


7. За  същинската част, кадаифът се разстила и овкусява с разтопеното масло.


8. Пълнят  се формичките като добре се притискат към стените и същевременно се оставя малко място в средата за крема.

9. Пекат се на 200 °С около 25 минути


10. Веднага се сиропират още във формичките.



11. Нанася се и крема обилно с помощта на пош с накрайник. Поръсва се с смлян шамфъстък.
12. Сладкишите остават във формичките докато попият сиропа до сутринта.



13. Вече могат да се поднесат.



14. Добра компания са и на кафето.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации