СИРЕНКИ С ДОБАВКА НА ШУНКА,ЛАПАД И ОВЕСЕНИ ЯДКИ



В късната есен тестените лакомства зачестяват. Но старанието ми е да използвам възможно по-здравословни продукти.
Тези сиренки направих с подбрано брашно,овесени ядки и кокосово масло. 
Използвах микс от сирена и шунка. А от градината взех лапад и босилек.
Получиха се много симпатични на вид и мекички,сочни много вкусни сиренки.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

3 яйца

220 кисело мляко

100 гр. саламурено сирене

100 гр.френски сирена

80 гр. шунка

90 гр.брашно от спелта/може и бяло/

30 гр.бадемово брашно

50 гр. овесени ядки

1ч.л.бакпулвер

90 гр.кокосово масло

10 листета лапад

2 листчета босилек

Сусам и нигела за поръсване

ПРИГОТВЯНЕ



1. Яйцата,киселото мляко, разтопеното масло и овесените ядки се блендират до смилане на овесените ядки.


2. Сирената се настъргват на ренде,шунката и зелените подправки се нарязват на дребно. 
3. Сместа от блендера се излива  при тях. Разбърква се.




4. Прибавя се бадемовото брашно,брашното  от спелта и бакпулвера.Разбърква се.


5. Сместа се разпределя във силиконови формички.  Сиренките се поръсват със сусам или нигела.
Получават се общо 15 сиренки.


6. Пекат се в загрята на 180°С фурна 20 минути. Фурната се изключва и сиренките престояват още 5 минути.



7.Хапват се както топли ,така и студени.



ДОБЪР АПЕТИТ!


https://fb.watch/vVDv4u3cG6/

За активиране на линка натиснете на "източник"

Коментари

Популярни публикации