СИРЕНКИ С ДОБАВКА НА ШУНКА,ЛАПАД И ОВЕСЕНИ ЯДКИ
В късната есен тестените лакомства зачестяват. Но старанието ми е да използвам възможно по-здравословни продукти.
Тези сиренки направих с подбрано брашно,овесени ядки и кокосово масло.
Използвах микс от сирена и шунка. А от градината взех лапад и босилек.
Получиха се много симпатични на вид и мекички,сочни много вкусни сиренки.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
3 яйца
220 кисело мляко
100 гр. саламурено сирене
100 гр.френски сирена
80 гр. шунка
90 гр.брашно от спелта/може и бяло/
30 гр.бадемово брашно
50 гр. овесени ядки
1ч.л.бакпулвер
90 гр.кокосово масло
10 листета лапад
2 листчета босилек
Сусам и нигела за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ
2. Сирената се настъргват на ренде,шунката и зелените подправки се нарязват на дребно.
3. Сместа от блендера се излива при тях. Разбърква се.
4. Прибавя се бадемовото брашно,брашното от спелта и бакпулвера.Разбърква се.
Получават се общо 15 сиренки.
6. Пекат се в загрята на 180°С фурна 20 минути. Фурната се изключва и сиренките престояват още 5 минути.
7.Хапват се както топли ,така и студени.
ДОБЪР АПЕТИТ!
https://fb.watch/vVDv4u3cG6/
За активиране на линка натиснете на "източник"
Коментари
Публикуване на коментар