ДРУГ ВАРИАНТ НА БУХТИЧКИ С БАКПУЛВЕР
Бухтичките със сода или бакпулвер се правят по-бързо от тези с мая. И не са по-малко вкусни.
Пърженето им на маслена баня позволява да не са толкова мазни, защото тестото веднага изплува на повърхността и едва се докосва до мазнината. А когато се извадят въху салфетка се отнема и малкото мазнина,която са поели.
До сега правех бухтичките по рецепта , в която нямаше яйца. Сега реших да сложа. Освен това замесвах само с кисело мляко, а сега прибавих и прясно. Тестото ми беше по-голямо количество, сега го намалих на 300 грама. Преди разрязвах тестото на триъгълници, а сега го нарязах на квадратчета.
Получиха се чудесни бухтички както винаги.
Ето и рецептата.
ПРОДУКТИ
300 гр.брашно
1 яйце
100 гр.кисело мляко
50 мл.прясно мляко
1 ч.л. с връх бакпулвер
сол на върха на ч.л.
300 мл.ио за маслената баня
ПРИГОТВЯНЕ
1. Брашното се пресява с бакпулвера. В купата се поставя и солта.
2. Слагат се затоплените млека и яйцето.
3. Омесва се гладко нелепнещо тесто, което престоява около 20 минути.
4. През това време се намазнява плота и се сгорещява мазнината /около 5 мин/
5. Тестото се разточва на тънка кора и се нарязва на квадратчета.
6. Всяко квадратче се разтегля с ръка и се пържи от двете страни като съдът се разклаща леко. Внимавайте да не плисне мазнина и да се изгорите.
7. Бухтите се изваждат върху салфетка, с която е покрит съдът.
Коментари
Публикуване на коментар