ДРУГ ВАРИАНТ НА БУХТИЧКИ С БАКПУЛВЕР


 Бухтичките със сода или бакпулвер се правят по-бързо от тези с мая. И не са по-малко вкусни. 
Пърженето им на маслена баня позволява да не са толкова мазни, защото тестото веднага изплува на повърхността и едва се докосва до мазнината. А когато се извадят въху салфетка  се отнема и малкото мазнина,която са поели. 

До сега правех бухтичките по рецепта , в която нямаше яйца. Сега реших да сложа. Освен това замесвах само с кисело мляко, а сега прибавих и прясно. Тестото ми беше по-голямо количество, сега го намалих на 300 грама. Преди разрязвах тестото на триъгълници, а сега го нарязах на квадратчета.
Получиха се чудесни бухтички както винаги.
Ето и рецептата.

ПРОДУКТИ

300 гр.брашно

1 яйце

100 гр.кисело мляко

50 мл.прясно мляко

1  ч.л. с връх бакпулвер

сол на върха на ч.л.

300 мл.ио за маслената баня


ПРИГОТВЯНЕ



1. Брашното се пресява с бакпулвера. В купата  се поставя и солта.

2. Слагат се затоплените млека и яйцето.


3. Омесва се гладко нелепнещо тесто, което престоява около 20 минути.

4. През това време се намазнява плота и се сгорещява мазнината /около 5 мин/



5. Тестото се разточва на тънка кора и се нарязва на квадратчета.

6. Всяко квадратче се разтегля с ръка и се пържи от двете страни като съдът се разклаща леко. Внимавайте да не  плисне мазнина и да  се изгорите.

7. Бухтите се изваждат върху салфетка, с която е покрит съдът.


8. Поръсват се с пудра захар.


9. Може да се консумират и с мед или конфитюр.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации