ШОКОЛАДОВО - ЯБЪЛКОВИ БЛИЗАЛКИ




 
Има много начини да мотивираме децата да консумират плодове .

Може би най- приемливо е да ги съчетаем с нещо, което те обичат много.

 Така озахарената ябълка например става любима заради сладката глазура, която я покрива.

Друго любимо лакомство за децата е шоколадът. Бананите с шоколадово покритие са им любими. 

А какво ще кажем за ябълкови резенчета покрити с бял или черен шоколад.

Лично аз доста мислилих дали децата, които щяха са ми гостуват ще харесат ябълка в шоколад под форма на близалки.

Направих няколко само за опит и не сгреших, защото гостенчетата ми изядоха най-наред тези близалки и облизвайки се споделиха, че са били много вкусни.

И така искам да споделя как направих  шоколадово-ябълковите близалки и може  някой да прояви интерес към тях.

Тук са необходими само два продукта. Ябълки и шоколад. И малко захарни фигурки и други дребни плодове за гарниране.


ПРОДУКТИ


2 ябълки


150 гр. черен и бял шоколад


захарни фигурки


шепа боровинки


ПРИГОТВЯНЕ



1. От ябълките без да ги белим изрязваме по-дебели кръгчета. 

Набучваме ги на дървени пръчици.



2. Разтопяваме поотделно белия и черен шоколад на водна баня и с помощта на лъжица обливаме колелцата от всички страни. 

Поставяме върху алуминиево фолио или хартия за печене..

Украсяваме със захарни фигурки или боровинки или както желаем и оставяме шоколадът да се втвърди . 

Изчакваме най-напред 5 минути и с помощта на клечка за зъби отстраняваме стеклия се шоколад около колелцата. Все още е мек,но може да се отстранява.

Оставяме близалките на хладно около 1 час да се втвърди шоколадът напълно.




3. Близалките са готови.


4. Доста са впечатляващи, а ако се опитат са и много вкусни.


ДОБЪР АПЕТИТ!

 
https://www.facebook.com/share/v/142g31ap b7/
За да се активира линка натиснете 
върху източник!

Коментари

Популярни публикации