ХРУПКАВИ СОЛЕНКИ" EMMENTAL"
Тези толкова симпатични, вкусни и интересно изглеждащи соленки с кашкавал, видях наскоро в един кулинарен блог"Кулинарните изкушения на Ани"и бяха наречени "Хрупкави соленки "Кашкавалки"
Хареса ми структурата, интересно наподобяваща сиренето Emmental".Рецептата беше много интересна въпреки,че се нарушаваха правилата за класическото съотношение между масло и брашно в масленото тесто.1:2. Тук съотношението беше 1:1. И толкова количество кашкавал.
Аз реших обаче след като ще се наподобява емментал така и да се нарекат соленките.
Освен това използвах два вида сирене ементал и зелено сирене с песто.
Получи се доста сполучливо.
Рецептата е точна, но като направих соленките сега си мисля, че за спойка може да се използва или белтък или желтък. И двете става много и тестото е доста лепкаво.
Може да се сложи и цяло яйце,но брашното в този случай трябва да бъде две супени лъжици повече. Аз точно това направих сложих малко повече брашно.
И като Тома Неверни направих половин доза.
Но се получи добре. И права е авторката на блога,че
соленките са толкова вкусни и пристрастяват. Може да се похапне доста от тях.
Като хрупинки са- нежни, хрупкави, вкусни.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
120 гр.брашно
100 гр.краве масло
100 гр. френско сирене или микс от сирена/емментал и сирене с песто/
щ. сол
1 яйце
ПРИГОТВЯНЕ
Коментари
Публикуване на коментар