БАНИЧКИ СЪС СИРЕНЕ И ПРАЗ ЛУК


 И друг път съм правила този модел на банички, но от години не съм правила баница с праз. 
Реших да комбинирам със сирене и яйца. Направих смес, която често използвам.Увеличих сиренето и във всяка баничка поставях парче масло . Корите са много тънки и фини. А за вкуса да не говорим- прекрасен, което е типично за турските кори.
Пекох на ниска температура, заради структурата на корите.
Резултатът е чудесен.

Споделям рецептата!

ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница

30 гр. краве масло 

3 стръка праз лук

За плънката 

4 яйца

100 гр.мазнина

250 гр. кисело мляко

60 гр. брашно

1 бакпулвер

300 гр. сирене

ПРИГОТВЯНЕ 


1. Най-напред се приготвя плънката.
От яйцата се отделя 1 жълтък  за гланциране на оформените банички. 
Останалите се разбиват и се прибавят мазнината и киселото мляко. 
Брашното се смесва с бакпулвера и се слага в сместа.
Накрая се прибавя и сиренето.
Лукът се почиства и нарязва.


2. Взима се една кора и се нагъва като хармоника Прегъва се надолу както е показано на изображението.


3. Отгоре се слага 1 пълна лъжица от плънката, 1 лъжица от нарязания праз,1 парче масло.
Навива се от долу до горе и се обръща.


4. По този начин се правят и  останалите банички.
Подреждат се в тава върху хартия за печене.


5. Баничките се мажат с отделеният жълтък и олио.


6.  Пекат 20 минути на 160°©.


7. Могат да се поднесат с кисело мляко.




8. Много са хрупкави и вкусни.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации