БАНИЧКИ СЪС СИРЕНЕ И ПРАЗ ЛУК
И друг път съм правила този модел на банички, но от години не съм правила баница с праз.
Реших да комбинирам със сирене и яйца. Направих смес, която често използвам.Увеличих сиренето и във всяка баничка поставях парче масло . Корите са много тънки и фини. А за вкуса да не говорим- прекрасен, което е типично за турските кори.
Пекох на ниска температура, заради структурата на корите.
Резултатът е чудесен.
Споделям рецептата!
ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
30 гр. краве масло
3 стръка праз лук
За плънката
4 яйца
100 гр.мазнина
250 гр. кисело мляко
60 гр. брашно
1 бакпулвер
300 гр. сирене
ПРИГОТВЯНЕ
1. Най-напред се приготвя плънката.
От яйцата се отделя 1 жълтък за гланциране на оформените банички.
Останалите се разбиват и се прибавят мазнината и киселото мляко.
Брашното се смесва с бакпулвера и се слага в сместа.
Накрая се прибавя и сиренето.
Лукът се почиства и нарязва.
2. Взима се една кора и се нагъва като хармоника Прегъва се надолу както е показано на изображението.
3. Отгоре се слага 1 пълна лъжица от плънката, 1 лъжица от нарязания праз,1 парче масло.
Навива се от долу до горе и се обръща.
Подреждат се в тава върху хартия за печене.
5. Баничките се мажат с отделеният жълтък и олио.
8. Много са хрупкави и вкусни.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар