ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ В КОМПАНИЯТА НА СЛАДКИ АСОРТИ

 


Ивановден! Един от най-големите и впечатляващи християнски празници.
На този ден и аз празнувам имен ден.

По този повод не можеше да не направя нещо въпреки че от миналите празници имаше доста сладкиши. По точно сладки. 

Реших да ги съчетая и направих сладкиша в формичката замък с голяма дупка в средата. Там разположих доста сладки.
И така, ето и ябълковият сладкиш.
 
ПРОДУКТИ
 
600 гр. ябълки
160 гр.фини овесени ядки
60 гр бадемово брашно
1 бакпулвер
100гр.стафиди
80 гр едро смляни орехи
100гр.кисело мляко
1 00 гр.мазнина/масло и олио/
3 яйца
2с.л.мед и 4 подсладитела
аромати ,ванилия,ромова есенция

За ганаша 

80мл.сметана
160 гр.шоколад

ПРИГОТВЯНЕ


1.  Фурната се включва на 170°С.
Ябълките се обелват и  нарязват на дребно.


2. Прибавят се стафидите, които преди това са сиснали вэв вода и ромова есенция.


3. Слагат се и орехите.


4. В блендера се поставят яйцата,млякото маслото,овесените ядки и бадемовото брашно.Блендира се. Слага се меда и сместа се излива при ябълките. Разбърква се.



5. Сместа се поставя във формата.


6. Пече се 30 минути. Напуква се при печнето,но това не бива да ви притеснява.


7. През това време се изрязват снежинки  от фондан и се приготвя ганаша. Като в горещата сменана се слага начупеният  шоколад.


8. Охладеният сладкиш се обръща и залива с ганаша.


9.След като малко засъхне се залепват снежинките. Когато е напълно засъхнало се слагат в средата сладкишите.





ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации