ХРУПКАВИ ЧЕСНОВИ ФРАНЗЕЛИ С БАКПУЛВЕР
Убедила съм се от опит, че най-хубавите питки и хлебчета са тези направени с бакпулвер.
Какво ли не правих с рецептата на Севи и все сполучливи и много вкусни тестени изделия.
Сега дойде ред и на франзелите.
Реших да бъдат пикантни с чесън и подправки, зехтин и маслинки.
Бързо, лесно и много вкусно.
И най-важното избрах брашно със спелта, което ми даде сестра ми.
Отлично решение за хора със стомашни проблеми.
При печенето използвах и техника за поставяне на тава с гореща вода на дъното.
Получиха се много хрупкави отвън и меки като памук отвътре франзелки.
ПРОДУКТИ
300гр. брашно от спелта
100 гр. брашно от лимец
1ч.л.сол
50 гр.краве масло
50 мл.зехтин
1 яйце
1 п. бакпулвер/10гр./
200 гр.кисело мляко
100 гр.маслини
За плънка
1/2гл.едър чесън
2 с.л
зехтин
копър
ПРИГОТВЯНЕ
4. Замесва се меко нелепнещо тесто, което
се оставя да се отпусне за 15 минути.
11. Франзелите са готови.
Коментари
Публикуване на коментар