ХРУПКАВИ ЧЕСНОВИ ФРАНЗЕЛИ С БАКПУЛВЕР




 Убедила съм се от опит, че най-хубавите питки и хлебчета са тези направени с бакпулвер.

Какво ли не правих с рецептата на Севи и все сполучливи и много вкусни тестени изделия.
Сега дойде ред и на франзелите.
Реших да бъдат пикантни с чесън и подправки, зехтин и маслинки.
Бързо, лесно и много вкусно.
И най-важното избрах брашно със спелта, което ми даде сестра ми.
 Отлично решение за хора със стомашни проблеми.

При печенето използвах и техника за поставяне на тава с гореща вода на дъното.

Получиха се много хрупкави отвън и меки като памук отвътре франзелки.

ПРОДУКТИ

300гр. брашно от спелта 
100 гр. брашно от лимец
1ч.л.сол
50 гр.краве масло
50 мл.зехтин
1 яйце
1 п. бакпулвер/10гр./
200 гр.кисело мляко
 100 гр.маслини

За плънка

1/2гл.едър чесън
2 с.л
зехтин
копър

ПРИГОТВЯНЕ


1. Маслините се обезкостяват.


2. Слагат се в брашното, в което е сложена солта и бакпулвера.


3. Маслото се разтопява и се прибавя яйцето и киселото мляко.

4. Замесва се меко нелепнещо тесто, което
 се оставя да се отпусне  за 15 минути.


5. През това време се приготвя плънката от пресован чесън, нарязан копър и зехтин.


6. Тестото се разделя на 4 части от по 196 гр.

7. Всяка част се разтегля с ръка,намазва се с плънка /1с.л./


8. Оформя се на фитил и се усуква. Поръсва се с брашно.



9. Така се оформят и останалите франзели и се поставят в тава върху хартия за печене. Престояват 20 минути покрити с кърпа.
10. На дъното на загрята на 200°С фурна се поставя тава с вряща вода. 
Слага се и тавата с франзелите и се пече
 30 минути.




11. Франзелите са готови.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации