ЗАПЕКАНКА В ЛАВАШ
Нещо приготвеното набързо, което може да задоволи и най- претенциозният вкус.
Може да се направи с наличните в хладилника продукти и лаваш. Можем да го наречем сандвич или запеканка,все ще бъде вкусно и апетитно.
Като гледах клипчето за направа мислех,че ще е доста трудно,но се оказа много лесно и бързо.
Направих пробно само една запеканка. За всеки член от семейството може да се направи по един или два. Но мисля ,че един е достатъчен.
ПРОДУКТИ
Лаваш- среден размер
100 гр кашкавал разделен на 4 пръчици
30 гр. настърган кашкавал
2 шайби шунка
1-2с.л. пюре, апетитна или лютеница
1 яйце
чубрица
вегета
ПРИГОТВЯНЕ
1. Кашкавалът се подрежда от четирите страни на лаваша..
2.Краищата се подгъват навътре , така че да се образува квадрат. Закрепва се с клечки за зъби.
3. В средата на квадрата се слага пюрето
4..Отгоре се поръсва с настърган кашкавал.
5. Върху него се подрежда шунката.
6. Върху нея отново настърган кашкавал .
7. Нагорещява се тигана и върху него се пренася лаваша.
8. Най-отгоре се счупва едно яйце и се поръсва чубрица и вегета
9. В тавата се слага 1/2 ч.ч. вода и се похлупва с капак за 3 минути. Котлонът се намалява.
10. Запеканката е готова.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар