ЗАПЕКАНКА В ЛАВАШ






Нещо приготвеното набързо, което може да задоволи и най- претенциозният вкус. 

Може да се направи с наличните в хладилника продукти и лаваш.  Можем да го наречем сандвич или запеканка,все  ще бъде вкусно и апетитно.

Като гледах клипчето за направа мислех,че ще е доста трудно,но се оказа много лесно и бързо.
Направих пробно само една запеканка. За всеки член от семейството може да се направи по един или два. Но мисля ,че един е достатъчен.


ПРОДУКТИ 

Лаваш- среден размер

100 гр кашкавал разделен на 4 пръчици 

30 гр. настърган кашкавал

2 шайби шунка

1-2с.л. пюре, апетитна или лютеница 

1 яйце

чубрица

вегета


ПРИГОТВЯНЕ





1. Кашкавалът се подрежда от четирите страни на  лаваша..

2.Краищата се подгъват навътре , така че да се образува квадрат.  Закрепва се с клечки за зъби.

3. В средата на квадрата се слага пюрето

4..Отгоре се поръсва с настърган кашкавал.

5. Върху него се подрежда шунката.

6. Върху нея отново настърган кашкавал .

7. Нагорещява се тигана и върху него се пренася лаваша.

8. Най-отгоре се счупва едно яйце и се поръсва чубрица и вегета

9. В тавата се слага 1/2 ч.ч. вода и се похлупва с капак за 3 минути. Котлонът се намалява.






10. Запеканката е готова.




ДОБЪР АПЕТИТ!




Коментари

Популярни публикации