ОМЛЕТ С ВАРЕНИ ПЪДПЪДЪЧИ ЯЙЦА


 

Това предястие, а защо не и основно ястие е продукт на една идея от клипче и моя интерпретация.

В клипчето варените яйца се запържват в тава и се покриват с настърган кашкавал.

Аз реших да използвам пъдпъдъчи яйца и върху тях в тавата да поставя белтъци и кашкавал.

Така се получи омлет от варени яйца и кашкавал. Част от последния беше сирене с песто.

Получи се голяма вкусотия!


ПРОДУКТИ

6 пъдпъдъчи яйца

2 белтъка

100 гр. кашкавал

50 гр.сирене с песто

2 с.л.масло

магданоз

сухи подправки/риган,черен пипер/


ПРИГОТВЯНЕ


1. Яйцата се сваряват и обелват. Кашкавалът се настъргва.


2. Яйцата, разрязани на половинки се слагат в тавата върху маслото.

3. Отгоре се изливат разбитите леко с вилица белтъци. Поръсват се със сухите подправки.


4. Поставя се и кашкавалът и сиренето.


5. Похлупва се за 1 минута с капак.

 
6. Омлетът е готов. Поръсва се с магданоз.


7. Обръща се в чиния и се поръсва с магданоз.



ДОБЪР АПЕТИТ!



Коментари

Популярни публикации