ОМЛЕТ С ВАРЕНИ ПЪДПЪДЪЧИ ЯЙЦА
Това предястие, а защо не и основно ястие е продукт на една идея от клипче и моя интерпретация.
В клипчето варените яйца се запържват в тава и се покриват с настърган кашкавал.
Аз реших да използвам пъдпъдъчи яйца и върху тях в тавата да поставя белтъци и кашкавал.
Така се получи омлет от варени яйца и кашкавал. Част от последния беше сирене с песто.
Получи се голяма вкусотия!
ПРОДУКТИ
6 пъдпъдъчи яйца
2 белтъка
100 гр. кашкавал
50 гр.сирене с песто
2 с.л.масло
магданоз
сухи подправки/риган,черен пипер/
ПРИГОТВЯНЕ
1. Яйцата се сваряват и обелват. Кашкавалът се настъргва.
2. Яйцата, разрязани на половинки се слагат в тавата върху маслото.
3. Отгоре се изливат разбитите леко с вилица белтъци. Поръсват се със сухите подправки.
Коментари
Публикуване на коментар