МОРКОВЕНО РУЛО С ПЛЪНКА ОТ КАЙМАК,ПУШЕНА СЬОМГА И МАНГОЛД

 




Едно чудесно МОРКОВЕНО руло , този път от сръбската кухня. 

Оригиналът беше с тиквички,но аз нямах и го направих с моркови.
Невероятно вкусно се получи и с приятен външен вид .

Моята плънка е различна. Това имах е къщи. Каймак, пушена сьомга и манголд. 

А семената отгоре придават хрупкавост и много приятно усещане за препечена коричка.

Рулото е гарнирано отвън с продуктите от плънката.

Повече думи са излишни и затова започвам с рецептата.


ПРОДУКТИ 

250 гр. моркови

100 гр. кашкавал 

2 яйца 

40 гр. краве масло

30 гр. фини овесени ядки

1/2 к.л. сол

семена от сусам, лен и нигела 


За плънката

250 гр. каймак

50 гр. пушена сьомга 

3 листа манголд 


ПРИГОТВЯНЕ 




1. Морковите и кашкавалът се настъргват.


2. Яйцата,разтопеното масло и овесените ядки със солта се блендират до гладкост.


3. Поставят се при морковите и кашкавала и се разбърква.


4. Сместа се разстила е тава върху хартия за печене. Поръсва се отгоре със семената.


5. Пече се 20 минути на 160°©.





6. Блатът се обръща от обратната страна върху друга хартия за печене.


7. Намазва се с каймак и се разпределят сьомгата и монголът отгоре.


8. Навива се на руло.



9. Завива се с хартията и рулото се охлажда поне 1 час.





10. Рулото се гарнира с продукти от плънката.


12.Разрез от вътре.


ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации