БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ И ГАЗИРАНА ВОДА
Необичайно е ,че вместо бакпулвер в плънката се слага мая за хляб.
Това придава на баницата приятен вкус и е чудесно бухнала.
Газираната вода довършва чудесния привкус и аромат.
ПРОДУКТИ
400 гр. кори за баница
300г. сирене и извара
1 яйце
50 мл. олио
За намазване на корите
3 яйца
250 гр.кисело мляко
100гр.масло.и олио
3 с.л.брашно
Смес с мая
60 мл. вода
1ч. л. захар
7г. мая
За поливане на баницата
100 мл.газирана вода
2 яйца
50 гр. краве масло
ПРИГОТВЯНЕ
1. Приготвя се сместа със сиренето и изварата.
10.Намазва се и третата и се поставя от сместа със сиренето и изварата откъм дългата страна.
11. Кората се навива на руло и след това на охлюв и се поставя в подмазана тава. По същия начин се приготвят и останалите кори, навиват се на руло и се подреждат около охлювчето докато се изпълни тавата. Общо 5 рула.
12. За заливката яйцата се разбиват,прибавя се разтопеното масло и газираната вода.
Полива се баницата.
13. Пече се на 250 °©30 минути.
Коментари
Публикуване на коментар