ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ С ЧИЯ,ОВЕСЕНИ ЯДКИ И ГОРСКИ ПЛОДОВЕ
Като резултат, скирът има по-висока концентрация на протеини и по-ниско съдържание на мазнини в сравнение с много други млечни продукти.
Скирът има дълга история в Исландия, където е бил основен елемент от традиционната диета още от викингските времена. Процесът на производство му се е предавал от поколение на поколение, като той е бил не само част от храненето, но и основа за поддържане на добро здраве в суровите исландски условия. Всъщност се смята, че именно скандинавските заселници са донесли рецептата за този млечен продукт в Исландия през IX век.
Естествено Скир има и у нас и не е много трудно да се намери.
Използвала съм го веднъж два пъти ,но сега реших да направя един лек десерт за гостуването на чаровната ми приятелка Гевето .
Имаше и друг десерт,също и хареса,, но този я впечатли много .
Ето как се приготвя. Моята доза е половина,но давам рецепта за цяла.
ПРОДУКТИ
400 гр. скир
30 гр. фини овесени ядки
2 с.л. чия
1ч.л. тахан
1ч.л.мед
2/3 супени и лъжици прясно мляко /ако обичате по -рядка консистенция/
плодове по желание
ПРИГОТВЯНЕ
1. Всички продукти без плодовете се смесват и добре разбъркват.
Коментари
Публикуване на коментар