БАНАНОВИ КЕЙКЧЕТА С ШОКОЛАДОВИ КАПКИ

 





Толкова красиви и вкусни кейкчета се получиха ,а такива лоши снимки излязоха. Дали беше слаба светлината или аз бързах,но никак не съм доволна.

Сладкишчетата са от любимите ми рецепти на Вероника Георгиева и както всяка от тях и тази е интересна,здравословна и далеч от баналните традиционни рецепти за кекс.

А текстурата е толкова пухкава,мекичка и сочна,че трудно можеш да спреш да ядеш след като опиташ веднъж.

Както винаги съм привнесла и нещо свое,но не много. Главно аромати и малко нишесте за сметка на част от брашното. Сложих и лъжичка кафе.

И така напред към технологията.


ПРОДУКТИ

3 банана 

3 яйца 

70 гр. кокосова захар

60 гр. кокосово масло 

50 гр. тахан

130 гр. брашно 

40 гр. нишесте

1 бакпулвер

2с.л.какао

1ч.л.кафе

100 гр.шоколадови капки

ванилия 

1к.л.кардамон

За глазура

100 гр. черен шоколад

120 мл. сметана


ПРИГОТВЯНЕ




1. Нарязаните банани,яйцата,захарта,маслото/разтопено /ароматите се блендират.


2. Брашното се смесва с нишестето,бакпулвера,какаото и шоколадовите капки.


3.Прибавят се течните съставки и се разбърква. Прибавя се кафето.


4. Разбърква се.


5. Сместа се разпределя във формички за мъфини


6. Пече се 30 минути на 170 °©.
 




7. След охлаждане се заливат с шоколадов ганаш и се гарнират.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации