ЯГОДОВО БРАУНИ



 В сезона на ягодите да приготвим ягодово брауни. 

Съчетанието  на ягодите с какао и шоколад е много подходящо и чудесно като вкус. 

Освен това отново съм привлечена от рецепта с по-здравословни продукти. Кокосова захар и масло бадемово брашно и без набухватели.

Сладкишът е предназначен за подарък и затова изпекох и две малки кексчета, за да знам какво качество предлагам.

Всичко се получи много добре.

Споделям рецептата


ПРОДУКТИ

3 яйца

70 гр. кокосова захар

60 гр. кокосово масло /разтопено/

160 гр. черен шоколад/разтопен на водна баня/

20 гр. какао 

90 гр.  смляни бадеми

140 гр. почистени ягоди

1 ампула ванилия

За ганаша

100 гр. черен шоколад

100 мл. сметана/прясно мляко/ 

За гарниране

ягоди , цветчета от фондан,мента ,
 
кокосови стърготини 


ПРИГОТВЯНЕ 


1. Бадемовото брашно и какаото се смесват и разбъркват.


2. Яйцата,захарта, маслото шоколада,есенцията се блендират кратко.



3. Прибавят се към сухите съставки и се разбърква. Добавят се и нарязаните на парчета ягоди и отново се разбърква.


4.Сместа се изсипва във форма за печене и две силиконови формички за мъфини.


5. Пече се 25 минути на 180°© . Оставя се още 5 минути на изключена фурна.


6. След охлаждане сладкишът се обръща и изважда от формата.

7.Приготвя се ганаша като към загрятата сметана се прибавя начупеният на парчета шоколад.

8.Гарнира се по желание 


9. Текстурата на кексчетата е чудесна. А сладкишът ще се подари. По всяка вероятност  и той е чудесен.







ДОБЪР АПЕТИТ!


Източник

Коментари

Популярни публикации