ЯГОДОВО БРАУНИ
Съчетанието на ягодите с какао и шоколад е много подходящо и чудесно като вкус.
Освен това отново съм привлечена от рецепта с по-здравословни продукти. Кокосова захар и масло бадемово брашно и без набухватели.
Сладкишът е предназначен за подарък и затова изпекох и две малки кексчета, за да знам какво качество предлагам.
Всичко се получи много добре.
Споделям рецептата
ПРОДУКТИ
3 яйца
70 гр. кокосова захар
60 гр. кокосово масло /разтопено/
160 гр. черен шоколад/разтопен на водна баня/
20 гр. какао
90 гр. смляни бадеми
140 гр. почистени ягоди
1 ампула ванилия
За ганаша
100 гр. черен шоколад
100 мл. сметана/прясно мляко/
За гарниране
ягоди , цветчета от фондан,мента ,
кокосови стърготини
ПРИГОТВЯНЕ
1. Бадемовото брашно и какаото се смесват и разбъркват.
2. Яйцата,захарта, маслото шоколада,есенцията се блендират кратко.
3. Прибавят се към сухите съставки и се разбърква. Добавят се и нарязаните на парчета ягоди и отново се разбърква.
4.Сместа се изсипва във форма за печене и две силиконови формички за мъфини.
5. Пече се 25 минути на 180°© . Оставя се още 5 минути на изключена фурна.
6. След охлаждане сладкишът се обръща и изважда от формата.
7.Приготвя се ганаша като към загрятата сметана се прибавя начупеният на парчета шоколад.
8.Гарнира се по желание
9. Текстурата на кексчетата е чудесна. А сладкишът ще се подари. По всяка вероятност и той е чудесен.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар