МИНИ СЛАДКИШЧЕТА С ИЗВАРА,БОРОВИНКИ И ЯГОДИ


 



Един впечатляващ сладкиш,който видях в една от публикациите на Граци/Грациела Николова/

Много ми хареса идеята и докато все се каних да приготвя сладкиша ми хрумна да направя малки сладкишчета и така да е по удобно за сервиране и  също за разпределение на добавката от крем с извара.
 
Направих и няколко промени в движение и ги осъществих сполучливо. Имам навик да използвам кокосови продукти и затова замених захарта с кокосова, а олиото с кокосово масло.

Освен това проектирах да намаля брашното и да го съчетая с бадемово брашно и нишесте. И съответно намалих и изварата. Прясното мляко замених с кисело мляко.

И осъществих всичко това. Получи се много добре От кокосовата захар, сладкишът стана тъмен, а консистенцията му много мека и нежна.

Споделям рецептата.


ПРОДУКТИ

4 яйца 

130 гр. кокосова захар

щ.сол

130 гр кокосово масло

150 гр. кисело мляко

1 бакпулвер/10 гр./

180 гр. брашно

30 гр. бадемово брашно

40 гр. нишесте 

ванилия

За крема с извара

200 гр. извара/безсолна и обезмаслена/

1яйце

60 гр. захар

Ванилия

За гарниране 

боровинки и ягоди

пудра захар


ПРИГОТВЯНЕ



1. Най-напред приготвяме крема с извара.
Яйцето се разбива със захарта. Прибавят се изварата и ванилията. Изварата ми беше доста суха и не слагах нишесте както беше по рецепта./
Разбърква се.
2. За основната смес яйцата се разбиват със солта. Прибавя се захарта и се разбива до  пухкав крем.
3. Маслото се разтопява,смесва се с киселото мляко и се добавя постепенно. Накрая се прибавят сухите съставки / брашно,нишесте,бакпулвер/ на части и се разбърква.


4. Формичките се покриват с книжни капсули и във всяка се слагат по 2 с.л.от сместа. Отгоре се поставя 1 с. л. от крема с извара. Не се разбърква . Подреждат се плодовете.
5. Пече се на 160 °©/при мен фурната е много силна/ около 30 минути.


6. Сладкишчетата са готови. Когато се охладят се поръсват с пудра захар.


7. Отвътре изглеждат великолепно и ухаят чудесно.

8. Благодаря на Граци за чудесната рецепта! 


ДОБЪР АПЕТИТ!


Източник



Коментари

Популярни публикации