ФРИТАТА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И КОЛБАС





Въпреки че писах за фритата, тя е лесна, бърза запеканка с продукти които имаме под ръка. Разбитите и сготвени яйца нямат строгия канон на френския омлет. Най-хубавото на фритата е, че дава пълна свобода на фантазията и обикновено е нещо, което се приготвя от остатъци или с продукти от типа "каквото има в хладилника". Тя е класическа бърза вечеря за делничен ден, но може да се приготви и за закуска или обяд. Произходът на фритата не е ясен, но се твърди, че това е италиански вариант на испанската тортийя, която представлява дебела палачинка от задушени картофи с яйца. Фритата може да се направи от буквално всичко и няма правила.
Този път приготвих фриката със зеленчуци и колбас.
Добавих и листни зеленчуци лапад,див лук,валериана и малко мента.
Яйцата не са много,само 4, но затова пък зеленчуците са доста,моркови,картоф,печена чушка.
И няколко маслини.
Получи се нещо много вкусно и с приятен външен вид.


ПРОДУКТИ

2 моркова

1 картоф

1 чушка

5-6 масло обезлистени

лапад,див лук,валериана,мента/една
шепа/

2 вурстчета

4 яйца

100 мл.прясно мляко

30 гр. масло

вегета

черен пипер

ПРИГОТВЯНЕ

1. Продуктите се нарязват . 

2. Яйцата се разбиват и се прибавят подправките и прясното мляко.


З. Продуктите се слагат  в силиконова тавичка и се заливат с течната смес. Отгоре се подреждат парчета масло.



4. Пече се 15 минути на 200 °©.


5. Фритатата е готова.


6.Вече може да се опита.



ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации