ЧИЙЗКЕЙК С АСИМЕТРИЧНИ НИВА НА БЛАТОВЕТЕ И ПЛОДОВО ЖЕЛЕ
Основата за чийзкейка е обичайна.
4. През това време се приготвя пюре от ягодите, 2с.л.хар и 2 с.л. вода. Когато ягодите омекнат се претриват през цедка.
6. Формата се поставя в малка,но достатъчно дълбока тавичка но така,че да се наклони както се вижда на изображението.
7.Поставя се бялата смес и се заглажда. По-голямата част от сместа отива в долната част на формата. Последната се слага в хладилника да стегне сместа-/30 минути/.
8. Отгоре се поставя по същия начин оцветената от ягодовото пюре смес. Оставя се да стегне много добре.
9. През това време се приготвя прозрачното желе от водата,захарта и желатина. Тук не е необходима водна баня,защото течността е доста.
20 Подрежда се първият ред плодове. Слага се малко от желатиновата течност-да не покрива плодовете ,защото може да се издигнат нагоре.
25. Тук изгледът е от мястото с най-тънък слой на белия и цветен блат.
26. Тук слоевете са по-дебели.
Реших БЛАТОВЕТЕ за крема да бъдат асиметрични. Но как се постига това?
Правила съм панакота в няколко цвята с накланяне на чашите и така се получават различни фигури.
Реших да използвам същата техника като поставих формата със стегнатата основа в тавичка, но така че да се наклони и тогава поставих последователно смеси за пълнежа в два цвята.
Получи се добре.
Освен крем сиренето вместо сметана използвах цедено кисело мляко. Така се получи по-лек на вкус блат.
За желатиновия слой използвах сезонни плодове, което направи чийзкейка много свеж и невероятно вкусен.
А чийзкейка като цяло стана както се изрази приятелката ми Гевето, много впечатляващ.
Не съм използвала професионални източници за рецептата, сама я конструирах и резултатът ели много добър.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
За основата
200 гр. бисквити с мюсли
100 гр. кокосово масло
1 с.л. прясно мляко
За пълнежа
500 гр. крем сирене
300 гр. цедено кисело мляко
300 гр. ягоди
3 с.л.пудра захар
15 гр. желатин
1 ампула ванилия
2 п. ванилиева захар
За прозрачния желатинов слой
600 гр. вода
15 гр. желатин
90.гр. захар
300 гр. ягоди
125 гр. малини
125 гр. боровинки
зърна нар
2 п. ванилиева захар
За гарниране
плодове
фигурки от фондан
ПРИГОТВЯНЕ
Сместа се разделя на 2 части и към едната се слага ягодовото пюре.
Течността се бърка до разтваряне на захарта и желатина на ниска температура.
Формата се изважда и за всеки случай се облицова със стреч фолио.
Формата се слага във фризера за 15 минути.
25. Тук изгледът е от мястото с най-тънък слой на белия и цветен блат.
Коментари
Публикуване на коментар