ПЛОДОВ ЩРУДЕЛ С ОРЕХИ И РИКОТА
И веднага се сещам за плодов щрудел. Нежният аромат на ябълките и сладкият привкус и също прекрасен вкус на крушите ще придадат на щрудела свежест и страхотен аромат, който се усеща осезателно в консистенцията на сладкиша.
Новото тук е добавката на рикота. Ще допълни вкуса. Може да се използва крем сирене Филаделфия или маскарпоне. Защо не и извара,но тя е с по зърнеста структура и затова предпочетох рикота.
За количеството продукти и особено плънката от ябълки и круши е важен грамажът на корите.
Моите са македонски и са от 500 гр.
Направи ми впечатлление естественият вкус на тези кори. Не се усещат следи от химикали както при нашите.
И сладкишът придобива вкус на домашно точена сладка баница.
Доволна съм от резултата, който постигнах благодарение на качеството на продуктите. Технологията си е моя. Прилагам я успешно в тестените си изделия.
Споделям рецептата. Помещението ми е тъмно особено в кухненската част и първите снимки са също така тъмни.
ПРОДУКТИ
кори за баница 500 гр.
рикота 500 гр.
орехи 150 гр./счукани в хаванче/
Ь6 ябълки и 2 круши
Кексова смес за намазване
4 яйца
200 гр. заквасена сметана
60 гр.захар
100 мл.олио и краве масло
60 гр.брашно /4с.л.с връх/
17 с.л.захар
1ч.л.канела
* захарта и канелата се смесват с орехите
1 ампула ванилия
1 бакпулвер
ПРИГОТВЯНЕ
1. Ябълките и крушите,обелени и почистени от семената се рендосват в блендера.
2.Приготвят се орехите,захарта и канелата.
4.Прибавя се ванилията,мазнината и сметаната
5. Разбърква се. Слага се и брашното с бакпулвера.
10. Последователно се прибавят орехи със захар и канела, 2 с.л от плодовете.
11. С ненамазаната страна от кората се покрива намазаната. Отгоре се намазва още 1 с.л.от кексовата смес
15. Пече се 30 минути в загрята на 250 °С фурна,която веднага се намалява на 200 и след зачервяване на 180°С.
Коментари
Публикуване на коментар