ПЛОДОВ ЩРУДЕЛ С ОРЕХИ И РИКОТА



 



Време е да се направи нещо с първите узряли ябълки и круши от градината.
И веднага се сещам за плодов щрудел. Нежният аромат на ябълките и сладкият привкус и също прекрасен вкус на крушите ще придадат на щрудела свежест и страхотен аромат, който се усеща осезателно в консистенцията на сладкиша.
Новото тук е добавката на рикота. Ще допълни вкуса. Може да се използва крем сирене Филаделфия или маскарпоне. Защо не и извара,но тя е с по зърнеста структура и затова предпочетох рикота.
За количеството продукти и особено плънката от ябълки и круши е важен грамажът на корите.
Моите са македонски и са от 500 гр.
Направи ми впечатлление естественият вкус на тези кори. Не се усещат следи от химикали както при нашите.
И сладкишът придобива вкус на домашно точена сладка баница.
Доволна съм от резултата, който постигнах благодарение на качеството на продуктите. Технологията си е моя. Прилагам я успешно в тестените си изделия.
Споделям рецептата. Помещението ми е тъмно особено в кухненската част и първите снимки са също така тъмни.

ПРОДУКТИ

кори за баница 500 гр.

рикота 500 гр.

орехи 150 гр./счукани в хаванче/

Ь6 ябълки и 2 круши

Кексова смес за намазване

4 яйца
 
200 гр. заквасена сметана

60 гр.захар

100 мл.олио и краве масло

60 гр.брашно /4с.л.с връх/

17 с.л.захар

1ч.л.канела

* захарта и канелата се смесват с орехите

1 ампула ванилия

1 бакпулвер

ПРИГОТВЯНЕ

1. Ябълките и крушите,обелени и почистени от семената се рендосват в блендера.
2.Приготвят се орехите,захарта и канелата. 



3. За сместа за намазване,яйцата се разбиват със захарта
 4.Прибавя се ванилията,мазнината и сметаната
 5. Разбърква се. Слага се и брашното с бакпулвера.


6. Отделят се 17 кори. Останалите се нарязват на лентички.


7. Разстила се първата кора.


8. Маже се със сместа до половината.


9. Поставят се лентички от кори и 2 ч.л.от рикотата.


10. Последователно се прибавят орехи със захар и канела, 2 с.л от плодовете. 

11. С ненамазаната страна от кората се покрива намазаната. Отгоре се намазва още 1 с.л.от кексовата смес



12. Кората се навива на охлюв.


13. По този начин се приготвят и останалите 16 кори и се подреждат в тава върху хартия за печене.


14. Готовите щруделчета се намазват с остатъка от кесовото тесто.Може да се постави върху всяко по 1 кубче масло. Аз не слагах.
15. Пече се 30 минути в загрята на 250 °С фурна,която веднага се намалява на 200 и след зачервяване на 180°С.


16. Готовите щруделчета се поръсват  след охлаждане с пудра захар.




ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации