ПЕЧЕНИ ПИЛЕШКИ БОН ФИЛЕНЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ КИНОА И ЧЕРВЕНА ЛЕЩА
Доста впечятляващо ястие от печени пилешки бон филета със зеленчуци.
Идеята е на Милена Багалийска за печено пиле с лук,ябълка и домати.
Зеленчуците и ябълките се подреждят около пилето. След като всичко се изпече се получава много,много вкусно ястие,съчетаващо обичайни и необичайни за ежедневието вкусове.
Аз реших вместо пиле да направя пилешки филета, каквито имах у дома. За по-добър вкус приготвих дресинг от зехтин, заквасена сметана, горчица, червен и черен пипер.
Завършек на ястието при поднасяне е канапе от киноа и червена леща.
Благодаря много на Миленчето за чудесната идея и рецепта!
ПРОДУКТИ
300 гр.пилешки бон филета/6броя/
1 голяма ябълка
2 гл.кромид
2 домата
сол
2 с.л.зехтин
Дресинг за месото
3 с.л.зехтин
1с.л.заквасена сметана
1к.л. горчица
1ч.л.червен пипер
1к.л. пушен червен пипер
1к.л. черен пипер
1ч.л. вегета
За гарниране
1/2 ч.ч.киноа*
1/2 ч.ч. червена леща
1с.л.краве масло разтопено
1 к.л.вегета
2 щ.сол
1 к.л.черен пипер
* 1 ч.ч. е равна на 100 мл
И още
1 с.л. запечен на тиган сусам
ПРИГОТВЯНЕ
Зеленчуците и ябълката също се нарязват на парчета и се подреждат около филенцата. Посоляват се с вегета и се поръсват със зехтина.
3. Пече се в загрята на 200°С фурна около 40 минути.
Коментари
Публикуване на коментар