ПЕЧЕНИ ПИЛЕШКИ БОН ФИЛЕНЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ КИНОА И ЧЕРВЕНА ЛЕЩА




  Доста впечятляващо ястие от  печени пилешки бон филета със зеленчуци.
Идеята е на Милена Багалийска за печено пиле с лук,ябълка и домати.
 Зеленчуците и ябълките се подреждят около пилето. След като   всичко се изпече се получава много,много вкусно ястие,съчетаващо обичайни и необичайни за ежедневието вкусове.
Аз реших вместо пиле да направя пилешки филета, каквито имах у дома.   За по-добър вкус приготвих дресинг от зехтин, заквасена сметана, горчица, червен и черен пипер.
Завършек на ястието  при поднасяне е канапе от киноа и червена леща.
Благодаря много на Миленчето за чудесната идея и рецепта!

ПРОДУКТИ

300 гр.пилешки бон филета/6броя/
1 голяма ябълка
2 гл.кромид
 2 домата
сол
2 с.л.зехтин

Дресинг за месото

3 с.л.зехтин
1с.л.заквасена сметана
1к.л. горчица
1ч.л.червен пипер
1к.л. пушен червен пипер
1к.л. черен пипер
1ч.л. вегета

За гарниране

1/2 ч.ч.киноа*
1/2 ч.ч. червена леща
1с.л.краве масло разтопено
1 к.л.вегета
2 щ.сол
1 к.л.черен пипер

* 1 ч.ч. е равна на 100 мл
И още

1 с.л. запечен на тиган сусам

ПРИГОТВЯНЕ


1. Най-напред се приготвя дресинга за месото. Продуктите се смесват и се разбърква.



2. Всяко филе се потопява в дресинга и се поставя в тавичка.
Зеленчуците и ябълката също се нарязват на парчета и се подреждат около филенцата. Посоляват се с вегета и се поръсват със зехтина.

3. Пече се в загрята на 200°С фурна около 40 минути.


4. През това време се приготвя канапето от киноа и леща. Киноата се измива добре. Лещата също.


5. Сваряват се в подсолена вода около 8 минути. Овкусяват се и се подреждат в чиниите.


6. Печените филета,ябълката и зеленчуците са готови.


7. Ястието се подрежда в чиниите като се застъпва с гарнитурата от киноа и червена леща. Върху филенцата се поръсва от сусама.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации